Părinţii băieţelului de 10 ani s-au plâns că micuţul îi extenuează cu energia sa şi nu reuşesc să-l ţină sub control. În plus, s-au arătat deranjaţi de faptul că băiatul este mofturos la mâncare şi nu îi ascultă. Deşi au toate condiţiile să-l crească, se gândesc să-l lase în grija statului.
„Legea nu impune o măsură de protecţie pentru copilul obraznic. Pentru cel părăsit, abuzat, înfometat, căruia i se interzice dreptul la învăţătură pentru că nu au părinţii cu ce să-l trimită la şcoală, nu-l pot trimite desculţ şi gol, acolo ne targhetăm noi, nu pentru cel care are acoperiş, mâncare, are tot ce-i trebuie dar e obraznic, iar părinţii nu ştiu sau nu pot să-l stăpânească„, a declarat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi.
De cele mai multe ori, copiii respinşi de familie ajung să fie depresivi.
„Depresia la copii capătă o sferă îngrijorătoare şi aici trebuie să avem mare grijă„, a declarat psihologul Mihai Cpăceanu.
Oricât de revoltător ar părea, acest caz nu este singular. Numai în Iaşi, anual, sunt 10-15 cazuri de acest fel în care părinţii nu-şi mai pot controla copiii şi, deşi au posibilităţi materiale să îi crească, vor să-i dea în grija autorităţilor.
Din fericire, până acum, psihologii au reuşit în toate aceste cazuri să-i convingă pe părinţi să să-şi crească copiii.
Citeşte şi Caz de canibalism în India: O femeie şi-a mâncat fetiţa