„Părea suprinsă de faptul că nu toată lumea poate experimenta aşa ceva”, au scris oamenii de ştiinţă într-un studiu publicat în Human Neuroscience.
În urma cercetării activităţii cerebrale, specialiştii au ajuns la concluzia că „de vină” ar fi emisfera stângă a creierului tinerei, care este asociată cu imagistica legată de chinestezie (perceperea senzaţiei de mişcare) şi este responsabilă pentru senzaţia că ieşim din trup şi plutim deasupra lui.
Tânăra studentă le-a spus oamenilor de ştiinţă că se poate vedea pe sine cum pluteşte şi se roteşte în aer deasupra propriului corp şi că, uneori, îşi poate chiar privi trupul de sus.
Experţii au folosit un RMN ca să analizeze creierul fetei, fiind cu atât mai intrigaţi cu cât spun că este primul caz în care cineva poate să intre în această stare atunci când doreşte, scrie jurnalul.ro.
În urma investigaţiilor, au descoperit că, în momentele respective, cortexul vizual este cumva dezactivat, activându-se partea stângă a câtorva zone din creier, asociate cu chinestezia.
Potrivit studiului, astfel de experienţe sunt posibile în copilarie, însa abilitatea se pierde pe măsura înaintării în vârstă, dacă nu este exersată.