Cazul copiilor răpiţi de tată. Procuror: Bărbatul spune că există hotărâri judecătoreşti în Grecia care îi dau dreptul la custodie

Procurorul Romulus Varga din cadrul Parchetului General, cel care se ocupă de cazul copiilor care ar fi fost răpiţi de tatăl lor, spune că bărbatul invocă existenţa unor hotărâri judecătoreşti emise de instanţele din Grecia care i-ar da dreptul la custodia celor doi copii. Varga afirmă că Parchetul va cere toate hotărârile date de la divorţul părinţilor, urmând să le compare forţa juridică.
Romania TV
07 mart. 2018, 13:47
Cazul copiilor răpiţi de tată. Procuror: Bărbatul spune că există hotărâri judecătoreşti în Grecia care îi dau dreptul la custodie

„Trebuie să cerem toate hotărârile care s-au pronunţat în cauză în materia aceasta din momentul divorţului celor doi părinţi. Le vom compara forţa juridică, ceea ce nu este uşor de făcut. Tatăl se apară, invocând existenţa unor astfel de hotărâri”, a declarat Romulus Varga.

Procurorul a spus că acesta e şi unul dintre motivele pentru care cauza a fost preluată de Parchetul General, pentru că acesta are o capacitate mai bună de a comunica şi de a solicita informaţii de la autorităţi străine. Varga a subliniat că se aştepta să existe un „concurs de decizii” din ambele ţări din care sunt părinţii copiilor.

„Un alt aspect a fost că şi tatăl şi prietenul acestuia şi copiii au fost găsiţi în Bucureşti. E mult mai uşor în Bucureşti să găseşti un interpret de limba greacă, decât în Vălenii de munte. Deci avem mai multe motive să facem ancheta noi, aici”, a mai spus Varga.

Cei doi copii din Prahova, care au fost luaţi de tatăl lor de pe stradă, fără acordul mamei, au fost găsiţi marţi dimineaţă în Bucureşti, în apropierea sediului Ambasadei Greciei şi se află în afara oricărui pericol.

Cei doi copii, în vârstă de 8 şi 10 ani, au fost daţi în urmărire şi în consemn la frontieră după ce luni poliţiştii din Prahova au fost sesizaţi de către mama acestora, din localitatea Vărbilău, că ar fi fost luaţi de tatăl lor, făra acordul său. De asemenea, a fost activat, de către Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru prima dată în România, mecanismul „Alertă Răpire Copil”, a precizat IGPR. Cazul a fost preluat de Parchetul General.

Conform Poliţiei, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, tatăl nu avea drept de vizită şi ar fi luat copiii de pe stradă, în timp ce se aflau cu o vecină a mamei, care îi luase de la şcoală.

Poliţia a mai transmis că, din declaraţia mamei copiilor, bărbatul are antecedente penale în Grecia, aceasta susţinând că a fost condamnat pentru trafic de stupefiante.

În perioada 2008-2013, ei au locuit în Grecia, iar în 2013 femeia şi copiii au venit în ţară. Tatăl i-a mai răpit pe copii şi în 2014 şi i-a dus în Grecia. Femeia a alertat autorităţile, a mers după ei în Grecia şi i-a adus înapoi în ţară. În 2016, s-a emis hotărâre judecătorească definitivă de custodie exclusivă a copiilor, în favoarea mamei, tatăl neavând drept de vizită.

În 2017, bărbatul – Micheloudachis Georgios – a venit din nou în ţară, i-a urmărit cu maşina, atât pe copii, cât şi pe femeie, iar aceasta a alertat autorităţile şi poliţiştii s-au deplasat la faţa locului. La vederea acestora, bărbatul a plecat. Poliţia spunea că el nu săvârşise nicio faptă penală sau contravenţională pentru a putea fi tras la răspundere.

Spynews
Laura Cosoi, primul interviu după ce a devenit mamă pentru a patra oară. Frumoasa prezentatoare TV s-a întors deja pe platourile de filmare / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât costă să urci și să cobori cu telecabina din Bușteni la Babele. Mai ieftină e o noapte de cazare la munte: ”Se acceptă și plata cu credit?”
Capital.ro
S-a dat ordinul de la UE. A intrat în vigoare obligatoriu și în România. S-a pus limită
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
REGULĂ NOUĂ în aeroporturi! Intră în vigoare în câteva zile
Adevarul
„Ilegalii“, cei mai îndrăzneți spioni ai Rusiei și misiunea lor de un secol de a infiltra Occidentul
Spynews
Cine este și cum arată soția lui Adrian Nartea, Alina Ferinceac. Imagini de colecție cu cei doi
Spynews
Împăcați, dar pe ascuns! Cum au încercat Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău să fenteze paparazzii! I-am prins la întoarcerea din escapada secretă /VIDEO SAVUROS
Evz.ro
Erori în deciziile de recalculare. Începe calvarul pensionarilor
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Gică Hagi, bunic?! Soția lui Ianis dă semne că așteaptă barza
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Câte grame de aur conține, de fapt, o medalie de aur de la JO 2024! Elementul care i-ar putea ridica valoarea, în timp, este o bucată din Turnul Eiffel
Capital.ro
Cutremur pentru Elena Udrea. Motivul real al condamnării: Credeau că...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cum au murit, de fapt, Alexandra și Alin! Sfâșietor ce a filmat camera de bord
substantial.ro
Liderul Hamas Ismail Haniyeh asasinat la Teheran de agenți recrutați de Mossad
MediaFlux
AFARĂ din SCHENGEN! Uniunea Europeană e pe cale să ia o decizie istorică
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!