Dan Şova declara la sfârşitul lunii martie în plenul Senatului că şi Alina Gorghiu ar trebui să ştie cum s-a derulat procesul Turceni-Electrica. Gorghiu, prin firma de avocatură la care lucra la acea vreme, avea un contract similar cu al său, dar cu Electrica. Alina Gorghiu a reacţionat vehement la afirmaţiile lui Şova şi a precizat că plecase de trei luni din firmă când a fost încheiat contractul cu Electrica. Cu toate acestea, Gorghiu este contrazisă de propria sa declaraţie de interese postată în 2012 pe site-ul Camerei Deputaţilor. În document se arată că liderul PNL deţinea în continuare 50% din cabinetul de avocatură SCA Gorghiu, Pop şi asociaţii.
Firma de avocatură în care a fost asociat Alina Gorghiu are contracte similare cu cele ale firmei lui Dan Şova, susţine senatorul PSD. Declaraţiile lui Şova vin în contexul în care el a fost acuzat de o presupusă o complicitate la abuz de serviciu pentru activitatea sa de avocat în dosarul Rovinari-Turceni.
Alina Gorghiu în calitate de avocat al companiei Electrica a avut strânse legături cu Dosarul Rovinari-Turceni, susţine Dan Şova. Acesta spune că firma sa a reprezentat complexul Turceni pentru recuperarea unor creanţe de 48 milioane de lei de la Electrica.
Datele oficiale arată că Alina Gorghiu a fost consilier al presedintelui AVAS, liberalul Teodor Atanasiu, în perioada în care firma sa de avocatură, ”Gorghiu, Pop şi asociaţii” derula contracte juridice cu companii din subordinea AVAS. Retragerea din firma de avocatură a fost oarecum obligatorie pentru ca firma să nu piardă contractele cu AVAS.
Actualul co-preşedinte al PNL, Alina Gorghiu a declarat că plecase din firma de avocatură înainte de semnarea contractului cu Electrica.
Însă Gorghiu este contrazisă de propria sa declaraţie de interese postată în 2012 pe site-ul Camerei deputaţilor. În document se arată că liderul PNL deţinea în continuare 50% din cabinetul de avocatură SCA Gorghiu, Pop şi asociaţii.