Cazul unui român care se plânge că a fost nevoit să plătească mai mult pe bilete de avion deja cumpărate. Ce spune agenţia

Un român care și-a cumpărat bilete de avion prin agenția de turism online vola.ro s-a declarat dezamăgit de faptul că a fost nevoiți să plătească bani în plus după achitarea biletelor. Agenţia susţine că este un caz izolat şi că situaţiile se rezolvă de fiecare dată.
Filip Stan
17 mai 2021, 10:23
Cazul unui român care se plânge că a fost nevoit să plătească mai mult pe bilete de avion deja cumpărate. Ce spune agenţia

Un român care și-a cumpărat bilete de avion prin agenția de turism online vola.ro s-a declarat dezamăgit de faptul că a fost nevoit să plătească bani în plus după achitarea biletelor.

„Este un caz izolat. Rambursarile biletelor de avion din perioada lockdownului pandemic, pe care Vola le-a gestionat intr-un mod mai mult echitabil si transparent. Au rambursat pana acum aproape 90% dintre cereri si aproape 7 milioane de euro in total. Au mai fost situatii punctuale care nu se incadrau in „standardul” zborurilor (combinatii de zboruri etc) si acelea au fost gestionate separat. Vola a incercat sa preia punctual si problemele celor care au mai semnalat diferite situatii in comentarii si cateva chiar au fost solutionate”, susţine Vola.

De la ce a plecat totul. Concret, acesta explică că, după ce a achitat biletele și i s-a confirmat tranzacția, au primit mesaj pe mail că trebuie să suplimenteze considerabil suma. „Până ați introdus datele, s-a scumpit”, a fost explicația primită de cei mai mulți clienți.

„Repet, marfa era platită, nu rezervată (blocată în avans), așa cum scrie în e-mailul de răspuns al Vola, ceea ce reprezinta deja prima minciună.

A doua minciună ar fi „e vina companiilor care cresc tarifele”. Hmm, ca și cum te-ai duce la pâine, o cumperi la prețul de pe raft, apoi vânzătorul se răzgândește și iti mai cere niste bani. „Sau fă tu o cerere și îți dăm noi banii înapoi, după n zile”. Timp în care tu stai și fără bilet și fără bani. Mișto, nu? (scrie cineva în comentarii că nu a primit banii înapoi nici dupa un an. Tare de tot!)

A treia minciună: „nu se pot bloca tarifele”. Fals. Orice operator poate bloca biletele în sistem la Blueair și Wizz timp de 24 de ore. Am discutat cu doi operatori din turism și ne-au zis același lucru. Cam proști ne cred, nu?

Deși Vola e o companie puternică, iar șansele de a câștiga la proces sunt minime, oamenii sunt hotărâți să înceapă unul. Mă număr printre ei. Nu pentru bani, ci pentru a stopa o practica oribilă, o publicitate mincinoasă și pentru a nu ne lăsa prostiți. Pare important, cred că așa se procedează într-o societate normală atunci când ești păcălit de o companie. Am adunat destui oameni
încât să ne dăm seama că e o practică, o campanie mincinoasă, nu altceva. Dar asta va decide instanța”, a scris Silviu Iliuță pe pagina sa de Facebook.

Com comentează situația reprezentanții Vola.ro

„Sistemul de revenue management al companiilor aeriene modifica dinamic preturile in functie de cerere. Este un fapt cunoscut publicului larg. De altfel, unul din cititorii tai comentase asupra faptului ca exact acest lucru se intamplase in cazul unei cumparaturi direct pe site-ul companiei. Aceasta variatie apare in timp real si se intampla mai frecvent in anumite conditii (spre exemplu in zile cu promotii cand volatilitatea preturilor este mult mai mare). Noi la Vola acoperim toate diferentele de tarif pana in limita in care vanzarea respectiva este pe o marja 0 pentru noi (si la modul real in pierdere daca ne gandim ca avem costuri fixe si variabile). Da, avem vanzari in pierdere pentru a incerca sa contracaram acest fenomen si pentru a ne multumi clientii. Uneori aceste diferente ne-ar duce intr-o pierdere prea mare si atunci oferim clientilor posibilitatea de achita diferenta de tarif sau de a primi toti banii inapoi si a anula biletele. Ambele optiuni ti-au fost oferite si tie si le-ai refuzat.

Compania aeriana este cea care controleaza tarifele biletelor de avion. Nu este „vina” lor, e doar un fapt. Iarasi, nu vreau sa repet punctul 1, este un fapt cunoscut publicului larg.

„Tarifele se pot bloca” – La anumiti operatori low cost (insa nu la toti), exista acest serviciu insa este contra cost. Nu este o procedura standard. La majoritatea companiilor de linie preturile se pot bloca timp de 24h, ceea ce evident facem. In cazul zborului tau, acest serviciu ar fi fost unul contra cost (din partea companiei aeriene) si momentan nu este un serviciu pe care sa-l vindem. Insa repet, este un serviciu platit si daca ma intrebi pe mine deloc ieftin.

In incheiere, as vrea să spun ca imi pare foarte rau pentru situatie, iti inteleg frustrarea initiala. As vrea sa repet ca ti-au fost oferite urmatoarele variante:

1. Sa primesti un cupon de reducere pentru alte cumparaturi de valoarea acelei diferente de tarif.
2. Sa iti returnam contravaloarea biletelor pentru a le cumpara din alta parte.

Le-ai refuzat si ne-ai spus ca nu e vorba de bani, ci de principii.

Acum ai revenit cu aceasta postare dupa ce am crezut ca explicatiile noastre au fost intelese si acceptate, impreuna cu scuzele pentru aceasta situatie. Iar asta nu mai e ceva de inteles pentru noi. Prin urmare o sa vorbesc cu colegii mei pentru a discuta cu tine despre anularea biletelor de avion si returnarea contravalorii biletelor. Cred ca noi va trebui sa ne impacam cu gandul ca nu am reusit sa te multumim, insa aceasta postare este cel putin nedreapta fata de noi care sper ca am dovedit de mai multe ori buna intentie si disponibilitatea noastra”, Claudia Tocilă, head of marketing la Vola.ro.

Ce spun alți clienții nemulțumiți

 

„Am pățit-o și eu. A fost diferența de 19 euro și chiar și imi trebuia biletul, așa că am achitat”.

„Si eu am patit. Platisem prin bancomat, care nu oferea rest, iar cand i-am contactat ca sa recuperez diferenta, mi-au pus aceeasi placa” – Angelica Neacșu.

Citiți și Turism în vara 2021. Principalele destinaţii preferate de români

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Zodiile care pot câștiga sume colosale de bani începând din 25 iulie 2024. Norocul e de partea lor
DailyBusiness
Românii vor avea parte de noi zile libere de la Guvern!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi bombardamente la granița României cu Ucraina! În Tulcea a fost panică generală, după ce autoritățile au emis un mesaj RO-Alert
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
„Era un psihopat” Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț din gelozie, mărturisiri șocante despre călăul nepoatei lor! Ireal ce a făcut imediat după ce și-a ucis soția
substantial.ro
Ministrul ungar al Afacerilor Externe: Donald Trump este speranța păcii pentru lume
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!