Cazul Vlădan, la Târgovişte: O femeie susţine că soţul său, poliţist, o ameninţă cu moartea

O femeie din Târgovişte a depus mai multe plângeri la Poliţie împotriva fostului său soţ, angajat ca agent şef la Serviciul Arme al Poliţiei Dâmboviţa, pe care îl acuză că de peste un an o ameninţă cu moartea, spunându-i că îşi va folosi arma din dotare, transmite Mediafax.
Romania TV
30 mart. 2012, 15:26
Cazul Vlădan, la Târgovişte: O femeie susţine că soţul său, poliţist, o ameninţă cu moartea

Femeia a declarat că a depus mai multe plângeri împotriva fostului soţ, toate fiind soluţionate cu neînceperea urmăririi penale.

Trăiesc un calvar din momentul în care a început divorţul. Am depus mai multe plângeri împotriva fostului soţ, Alexandru Vişan, agent şef de poliţie în cadrul Serviciului Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase pentru ameninţare, toate fiind soluţionate cu neînceperea urmăririi penale. În prezent, pe masa procurorilor se află încă o plângere tot pentru ameninţare, aflată în curs de cercetare. Mă tot ameniţă că mă împuşcă cu pistolul din dotare, sunt ameninţată de un an şi trei luni. Sunt ameninţată în faţă şi la telefon, zice mereu că o să mă omoare şi îl cred în stare. E agresiv, spune că se poate juca cu psihicul oamenilor, că are Poliţia la picioare„, a spus Ioana Vişan.

Ea a susţinut că a fost şi la superiorii soţului său, însă fără niciun rezultat.

Procurorii au dat NUP şi mi-au spus «Doamnă, sperăm că nu se întâmplă». Am fost şi la superiorii săi din poliţie, dar niciun rezultat„, a mai spus Ioana Vişan.

De asemenea, femeia a povestit că în lipsa ei, fostul soţ, împreună cu un executor judecătoresc şi cu mai mulţi poliţişti, a intrat, joi, în locuinţa sa pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă, dar nu irevocabilă, prin care instanţa îi încredinţase bărbatului cei doi copii ai cuplului.

Ioana Vişan a adăugat că a sosit imediat acasă după ce a fost anunţată despre incident de bona copiilor, dar a fost agresată de soţ şi de executorul judecătoresc.

M-am speriat foarte tare, au intrat peste mine în casă, trebuia să-mi spună cine sunt, să se legitimeze. M-au întrebat de doamna Vişan, le-am spus să aştepte că o să vină, dar m-au împins şi au intrat în casă. Era şi domnul Vişan cu ei. Copiii s-au speriat şi s-au urcat în vârful patului, a venit apoi şi doamna Vişan, iar domnul Vişan a bătut-o de faţă cu poliţiştii şi cu executorul judecătoresc„, a declarat Alexandra Matei, bona copiilor.

În urma acestui incident, femeia a depus o plângere împotriva executorului.

În paralel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa continuă cercetările în cazul ultimei plângeri formulate de femeie, pentru o faptă din 3 februarie.

„Este o reclamaţie formulată de o doamnă împotriva fostului soţ, poliţist la IPJ Dâmboviţa, este vorba de o ameninţare. Au mai fost astfel de reclamaţii de ameninţare care au fost soluţionate în alte dosare de către procurorii noştri. Această sesizare reclamă că în 3 februarie, Vişan Alexandru s-a prezentat la domiciliul fostei sale soţii unde a avut loc un incident. Au fost audiate părţile implicate şi martorii, iar cauza este în curs de soluţionare”, a declarat Dorel Stănescu, prim-procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Dâmboviţa.

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa recunoaşte că în decursul anului trecut soţia poliţistului a depus o plângere penală care a fost înaintată procurorilor spre soluţionare, spunând însă că poliţistul nu deţine o armă proprie, iar arma din dotare o foloseşte doar în misiuni.

„La începutul anului 2011, la IPJ Dâmboviţa s-a primit o reclamaţie din partea fostei soţii a unui poliţist sub acuzaţia de ameninţare, iar plângerea a fost înaintată procurorilor care au soluţionat-o cu neînceperea urmăririi penale. Agentul este angajat la noi din 1994, a avut un comportament fără probleme până acum. Are dreptul să folosească armamentul din dotare doar la misiuni, conform legii şi nu are altă armă, una proprie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, comisar Mihaela Savu.

Direcţia Pentru Protecţia Copilului Dâmboviţa susţine că acest caz este în atenţia inspectorilor săi şi a început o anchetă pentru a stabili dacă cei doi copii ai cuplului au suferit traume în momentul realizării acţiunii executorului judecătoresc.

„Cazul este în atenţia noastră de mai mult timp, s-au făcut evaluări şi până acum nu s-a impus preluarea copiilor în regim de urgenţă. Am primit şi acum o sesizare, după această executare, se va face o anchetă şi se vor lua măsuri conform legii. Copiii oricum sunt cuprinşi într-un program de consiliere din partea instituţiei noastre. La această executare, într-o hotărâre judecatorească în urma unui divorţ noi nu am fost chemaţi, nu am fost solicitaţi să participăm, normal ar fi ca aceşti copii să nu fi fost abuzaţi emoţional”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Dâmboviţa, Cerasela Gurgu.

În 5 martie, Gheorghe Vlădan, şofer la Policlinica MAI, şi-a împuşcat mortal soţia şi o colegă a acesteia, rănind alte şase persoane, angajaţi şi clienţi ai coaforului din complexul Perla din Capitală. Înainte de somiterea crimelor, Vlădan fusese reclamat la Poliţie pentru violenţă atât de către soţia sa, cât şi de către vecini şi cunoştinţe, în total fiind depuse 11 plângeri la adresa sa.

Ultimul incident similar, în care a fost a implicat un fost angajat al MAI, a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, într-o vilă din Techirghiol. Bărbatul, Anton Gheorghe Stroe, de 64 de ani, şi-a împuşcat soţia în cap, femeia ajungând în stare gravă la spital. Bărbatul şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor, însă nu a putut preciza motivele pentru care a vrut să-şi ucidă soţia.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
OpenAI zguduie piața. Ce știe să facă noul chatbot
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'