Femeia a declarat că a depus mai multe plângeri împotriva fostului soţ, toate fiind soluţionate cu neînceperea urmăririi penale.
„Trăiesc un calvar din momentul în care a început divorţul. Am depus mai multe plângeri împotriva fostului soţ, Alexandru Vişan, agent şef de poliţie în cadrul Serviciului Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase pentru ameninţare, toate fiind soluţionate cu neînceperea urmăririi penale. În prezent, pe masa procurorilor se află încă o plângere tot pentru ameninţare, aflată în curs de cercetare. Mă tot ameniţă că mă împuşcă cu pistolul din dotare, sunt ameninţată de un an şi trei luni. Sunt ameninţată în faţă şi la telefon, zice mereu că o să mă omoare şi îl cred în stare. E agresiv, spune că se poate juca cu psihicul oamenilor, că are Poliţia la picioare„, a spus Ioana Vişan.
Ea a susţinut că a fost şi la superiorii soţului său, însă fără niciun rezultat.
„Procurorii au dat NUP şi mi-au spus «Doamnă, sperăm că nu se întâmplă». Am fost şi la superiorii săi din poliţie, dar niciun rezultat„, a mai spus Ioana Vişan.
De asemenea, femeia a povestit că în lipsa ei, fostul soţ, împreună cu un executor judecătoresc şi cu mai mulţi poliţişti, a intrat, joi, în locuinţa sa pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă, dar nu irevocabilă, prin care instanţa îi încredinţase bărbatului cei doi copii ai cuplului.
Ioana Vişan a adăugat că a sosit imediat acasă după ce a fost anunţată despre incident de bona copiilor, dar a fost agresată de soţ şi de executorul judecătoresc.
„M-am speriat foarte tare, au intrat peste mine în casă, trebuia să-mi spună cine sunt, să se legitimeze. M-au întrebat de doamna Vişan, le-am spus să aştepte că o să vină, dar m-au împins şi au intrat în casă. Era şi domnul Vişan cu ei. Copiii s-au speriat şi s-au urcat în vârful patului, a venit apoi şi doamna Vişan, iar domnul Vişan a bătut-o de faţă cu poliţiştii şi cu executorul judecătoresc„, a declarat Alexandra Matei, bona copiilor.
În urma acestui incident, femeia a depus o plângere împotriva executorului.
În paralel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa continuă cercetările în cazul ultimei plângeri formulate de femeie, pentru o faptă din 3 februarie.
„Este o reclamaţie formulată de o doamnă împotriva fostului soţ, poliţist la IPJ Dâmboviţa, este vorba de o ameninţare. Au mai fost astfel de reclamaţii de ameninţare care au fost soluţionate în alte dosare de către procurorii noştri. Această sesizare reclamă că în 3 februarie, Vişan Alexandru s-a prezentat la domiciliul fostei sale soţii unde a avut loc un incident. Au fost audiate părţile implicate şi martorii, iar cauza este în curs de soluţionare”, a declarat Dorel Stănescu, prim-procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Dâmboviţa.
Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa recunoaşte că în decursul anului trecut soţia poliţistului a depus o plângere penală care a fost înaintată procurorilor spre soluţionare, spunând însă că poliţistul nu deţine o armă proprie, iar arma din dotare o foloseşte doar în misiuni.
„La începutul anului 2011, la IPJ Dâmboviţa s-a primit o reclamaţie din partea fostei soţii a unui poliţist sub acuzaţia de ameninţare, iar plângerea a fost înaintată procurorilor care au soluţionat-o cu neînceperea urmăririi penale. Agentul este angajat la noi din 1994, a avut un comportament fără probleme până acum. Are dreptul să folosească armamentul din dotare doar la misiuni, conform legii şi nu are altă armă, una proprie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, comisar Mihaela Savu.
Direcţia Pentru Protecţia Copilului Dâmboviţa susţine că acest caz este în atenţia inspectorilor săi şi a început o anchetă pentru a stabili dacă cei doi copii ai cuplului au suferit traume în momentul realizării acţiunii executorului judecătoresc.
„Cazul este în atenţia noastră de mai mult timp, s-au făcut evaluări şi până acum nu s-a impus preluarea copiilor în regim de urgenţă. Am primit şi acum o sesizare, după această executare, se va face o anchetă şi se vor lua măsuri conform legii. Copiii oricum sunt cuprinşi într-un program de consiliere din partea instituţiei noastre. La această executare, într-o hotărâre judecatorească în urma unui divorţ noi nu am fost chemaţi, nu am fost solicitaţi să participăm, normal ar fi ca aceşti copii să nu fi fost abuzaţi emoţional”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Dâmboviţa, Cerasela Gurgu.
În 5 martie, Gheorghe Vlădan, şofer la Policlinica MAI, şi-a împuşcat mortal soţia şi o colegă a acesteia, rănind alte şase persoane, angajaţi şi clienţi ai coaforului din complexul Perla din Capitală. Înainte de somiterea crimelor, Vlădan fusese reclamat la Poliţie pentru violenţă atât de către soţia sa, cât şi de către vecini şi cunoştinţe, în total fiind depuse 11 plângeri la adresa sa.
Ultimul incident similar, în care a fost a implicat un fost angajat al MAI, a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, într-o vilă din Techirghiol. Bărbatul, Anton Gheorghe Stroe, de 64 de ani, şi-a împuşcat soţia în cap, femeia ajungând în stare gravă la spital. Bărbatul şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor, însă nu a putut preciza motivele pentru care a vrut să-şi ucidă soţia.