Cazuri ştiinţifice ce pot fi transformate în filme de groază

Nu sunt poveşti de Halloween. Ştiinţa are latura sa macabră şi a studiat multe cazuri reale care ţin de ficţiune, sau de filme de groază: canibalism uman, creaturi ciudate, vampiri, sau experienţe ale unor persoane aflate în pragul morţii. Iată câteva din aceste cazuri care dau fiori pe şira spinării, notează ziarul ABC.
Romania TV
02 nov. 2011, 07:43
Cazuri ştiinţifice ce pot fi transformate în filme de groază

1- Persoane aflate în pragul morţii. Mulţi dintre cei care s-au trezit din comă, ori s-au aflat aproape de moarte, au povestit că au simţit cum se detaşează de corp, cum le-a trecut întreaga viaţă înaintea ochilor, ori s-au simţit atraşi de o lumină puternică. Ştiinţa crede că este vorba de ‘un truc’ al creierului care suferă o traumă. Este momentul în care se eliberează o doză mare de dopamină şi de flux sangvin care induc imaginile văzute de cei care au trăit această experienţă, scrie Agerpres.

2 – Cazul ciudat al furnicilor zombi. Este vorba de o specie de furnici care îşi pierd controlul şi voinţa. Creierul lor este complet ‘posedat’ şi se comportă ca nişte zombi teleghidaţi. Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania /SUA/ au descoperit în Brazilia patru specii de ciuperci ‘Ophiocordyceps’ care infectează aceste furnici şi le manipulează comportamentul, pentru a le obliga să le răspândească sporii şi a se putea reproduce în locuri prielnice lor. Acest comportament neobişnuit, care poate fi subiect de film de groază, este relatat de revista digitală PLoS ONE.

3 – Fiinţe care trăiesc după ce au fost decapitate. Activitatea cerebrală a şoarecilor încetează la 17 secunde după ce au fost decapitaţi, au constatat oamenii de ştiinţă. După un minut însă, o undă electrică lentă şi prelungită poate fi detectată în creierul lor. Unii cercetători o interpretează ca un semnal al morţii ireversibile, ultimul spasm al creierului. Unii cred însă că şi după aceste ultime unde, celulele creierului pot fi reanimate.

4 – Sfârşitul lumii. Ştiinţa are nenumărate scenarii de apocalipsă, care mai de care mai înfricoşătoare. Precum impactul unui asteroid cu Pământul, care să provoace cutremure şi tsunami în întreaga lume, schimbarea climatică /glaciarii vor dispărea în anul 2350, potrivit ONU), transformarea Soarelui într-o uriaşă bilă roşie – ceea ce va întâmpla inevitabil în viitor – o supererupţie vulcanică, sau dezastrul pe care îl poate provoca un război nuclear.

5 – Canibalismul uman. În urmă cu 800.000 de ano, omul din Atapuerca practica în mod obişnuit canibalismul. Nu era ceva excepţional, legat de lipsa de hrană sau de vreun ritual. Era ceva… normal. Pur şi simplu carnea de om făcea parte din regimul său alimentar. Principalele victime erau copiii şi adolescenţii.

6 – ‘Vampira’ din Veneţia. O echipă de arheologi şi antropologi au descoperit în 2009 într-o groapă comună din insula veneţiană Lazzaretto Nuovo scheletul unei femei, moartă de ciumă, al cărei cadavru fusese profanat de teamă să nu se întoarcă din morţi. Craniul ‘vampirei’ avea introdusă în gură o cărămidă, că nu mai poată să muşte. În vremea aceea se credea că ciuma este răspândită de vampiri. Potrivit oamenilor de ştiinţă, cei din vremea aceea au confundat unele procese fiziologice ale cadavrelor /balonare din cauza descompunerii, scurgeri de lichide din gură/, cu aparenţa unui vampir.

7- Monştrii reali. Craniul fosilizat al unui monstru marin de dimensiuni colosale, datând din Jurasic, a fost găsit pe ţărmul Marii Britanii. Este vorba de un pliozaur care măsura între 10-16 metri lungime şi cântărea circa 7-12 tone şi putea fi considerat o adevărată teroare a mărilor. Nu este însă singurul animal descoperit recent. În Brazilia, revista Science relatează descoperirea unei bucăţi de craniu şi a resturilor unui animal necunoscut. Este vorba de un animal care a trăit în urmă cu 260 de milioane de ani, înainte chiar de apariţia dinozaurilor. Avea statura unui câine şi doi colţi de 12 centimetri care îi ieşeau din gură.

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Țara unde merg din ce în ce mai mulți turiști. Are munți spectaculoși și lacuri impresionante, prețuri mici, dar e considerată cea mai periculoasă din lume
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru români. Crește de aproape 3 ori: „S-a mărit și se va mări din ce în ce mai mult”
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
„Am mâncat sandvișuri uriașe cu creveți la aceeași masă cu KGB-ul” . Jens Stoltenberg a dezvăluit cum a încercat să recruteze un agent sovietic
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Dictatorul ahtiat după lux. Obiectele fabuloase purtate de Kim Jong Un
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Adio, maestre! A murit actorul cu voce ca de înger: O zi pe care nu doream să o trăiesc
StirileBZI
Cei care cumpără de pe Temu sau Shein vor plăti taxe mai mari! Comanda trebiie să fie mai mare de 750 de lei!
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
Noi trageri Loto cu premii semnificative în joc
MediaFlux
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
„Insula Cailor” de la Galați, „sălașul piraților” de la Dunăre, de zeci de ani ostrov al cailor sălbatici