Judecătorii au constatat că sunt neconstituţionale articolele 59, 60 şi 62 din lege după ce au admis o excepţie ridicată de o persoană în instanţă. Aceasta a fost cercetată disciplinar în baza unui ordin al ministrului pe care nu-l cunoaşte, deoarece nu a fost publicat în Monitorul Oficial, şi care conţine dispoziţii cu caracter de lege.
„Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia României şi al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.59 alin.(2), art.60 alin.(1) şi art.62 alin.(3) din Legea nr.360/2002 privind Statutul Poliţistului. În urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că prevederile art.59 alin.(2), art.60 alin.(1) şi ale art.62 alin.(3) din Legea nr.360/2002 privind Statutul poliţistului sunt neconstituţionale”, se arată într-un comunicat al CCR.
Prevederile respective prevăd că cercetarea disciplinară a poliţiştilor şi aplicarea sancţiunilor sunt reglementate prin ordin al ministrului de Interne.
Citeşte şi Legea parteneriatului public-privat se întoarce în Parlament. Un articol, declarat neconstituţional