Curtea Constituțională a României a discutat, miercuri, sesizarea PNL referitoare la reluarea votului la Senat în cazul cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.
Senatorii PNL au atacat la CCR hotărârea Camerei Superioare a Parlamentului din 2 iunie referitoare la reluarea votului în cazul Șova.
„Așa cum am spus de la început, din luna martie, PSD a tratat acest subiect într-un mod abuziv. Iată că evenimentele din ultima perioadă ne lămuresc, dacă vreți, din ce cauză domnul Ponta și PSD au fost interesați să prelungească și ar fi făcut-o în continuare dacă noi nu făceam acea presiune în sensul respectării legii. Din păcate, ei au forțat din nou Regulamentul și toate prevederile pe care noi ne bazăm, tratând cu lipsă de respect, dacă nu cu aroganță, legislația din țara asta. Așteptăm ca membrii CCR să se pronunțe și noi suntem încrezători că rezultatul va fi acela că prin votul repetat sau prin interpretarea (votului — n.r.) din prima hotărâre dată de Senat, practic, conducerea Senatului a creat un alt efect juridic”, a afirmat senatorul Cătălin Boboc.
CITEŞTE ŞI Cazul Dan Şova, discutat la CCR. Anunţul făcut de şeful Curţii, Augustin Zegrean, înaintea şedinţei
Senatorul PNL Marinică Dincă a explicat că, prin contestația depusă, PNL solicită să se respecte dispozițiile constituționale pe care CCR le-a invocat în decizia referitoare la hotărârea din 25 martie a Senatului.
Cererea ministrului Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului social-democrat Dan Șova a fost respinsă de Senat pe 2 iunie, după reluarea votului în urma deciziei CCR care a declarat neconstituțională hotărârea Camerei Superioare a Parlamentului privind votul exprimat în 25 martie în acest caz.
stire in curs de actualizare