UPDATE Curtea Constituțională a respins contestația față de candidatura lui Mircea Geoană la prezidențiale.

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) dezbat, astăzi, legalitatea candidaturilor celor ce vor să acceadă în funcția de Președinte al României. Mircea Geoană este următorul pe listă și are emoții, după ce a fost respinsă candidatura Dianei Iovanovici Șoșoacă.
Alina Costache
05 oct. 2024, 20:50
UPDATE Curtea Constituțională a respins contestația față de candidatura lui Mircea Geoană la prezidențiale.
Curtea Constituțională a României

„A respins contestația formulată de domnul Talpoș Ioan împotriva înregistrării candidaturii domnului Mircea – Dan Geoană la alegerile pentru Președintele României din anul 2024”, se precizează în comunicatul CCR.

Știre inițială

În cursul zilei de astăzi, CCR, datorită faptului că are în atribuții verificarea respectării procedurii pentru alegerea Președintelui României, a verificat șapte contestații împotriva  legalității anumitor candidaturi.

Care au fost deciziile CCR

În primul rând, decizia zilei a afectat-o pe Diana Iovanovici Șoșoacă, președinta SOS România, care și-a pierdut astfel dreptul de a mai candida la alegerile prezidențiale din acest an.

„- A admis contestațiile formulate de doamna Amalia Bellantoni și domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.”, se arată în decizia CCR.

Aceasta este singura candidatură care a fost afectată de deciziile Curții Constituționale, restul contestațiilor fiind respinse, în cazul lui Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor.

„- A respins contestația formulată de doamna Șerban Sanda Puica privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale domnului Nicolae-Ionel Ciucă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024;
– A respins contestația formulată de domnul Ioan Todiroae împotriva înregistrării candidaturii domnului Kelemen Hunor la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.”, specifică decizia Curții Constituționale.

Citește și : Diana Șoșoacă a fost scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. Decizia a fost luată de Curtea Constituțională

Miron Cozma, fost lider al minerilor și unul dintre responsabilii pentru Mineriada din 13-15 iunie 1990, și-a înregistrat acum câteva zile candidatura pentru alegerile prezidențiale din acest an, care i-a fost respinsă de CCR. A fost depusă o contestație pentru această respingere, care a fost refuzată la rândul ei, astfel că Miron Cozma nu va putea participa la alegerile prezidențiale din acest an.

„- A respins contestația formulată de domnul Ioan Todiroae împotriva respingerii înregistrării candidaturii independente a domnului Miron Cozma la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.”, se mai arată în decizia CCR.

Mircea Geoană, următorul pe listă

Legalitatea candidaturii lui Mircea Geoană va fi verificată astăzi de către CCR, care a anulat dezbaterea privind acest aspect pentru ora 21:00. De altfel, la aceeași oră se va discuta și despre legalitatea candidaturii lui Ludovic Orban la alegerile prezidențiale.

Citește și : Marcel Ciolacu, mesaj de avertisment la adresa lui Iohannis. ”Ar trebui să desecretizeze toate cheltuielile pe care le-a avut în ultimii 10 ani”

„II. În aceeași ședință, Curtea, având în vedere necesitatea unei documentări suplimentare, a amânat pentru data de 5 octombrie 2024, ora 21:00, dezbaterea contestației împotriva înregistrării candidaturii domnului Mircea – Dan Geoană la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, contestație formulată de domnul Talpoș Ioan.”, se specifică în document.

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Colosul mondial care a lăsat în spate toate celelalte țări puternice ale lumii. Deține 90% dintr-o bogăție rară, care va avea un impact major în viitor
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. Când se schimbă ora în România. Cum dăm ceasurile
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
„Am mâncat sandvișuri uriașe cu creveți la aceeași masă cu KGB-ul” . Jens Stoltenberg a dezvăluit cum a încercat să recruteze un agent sovietic
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
La cât timp se spală așternuturile, dacă ai animal de companie. Regula te scapă de neplăceri
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se schimbă neapărat la mașină. Șoferii, obligați la service înaintea iernii. Nu sunt anvelopele
StirileBZI
Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru ajutoarele de încălzire 2024-2025! Cererile se depun până pe 20 noiembrie
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
Despre Newsletter: Sinteza informațiilor esențiale de la Digi24
MediaFlux
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
”Țara te vrea prost”: Sarmalele Reci – o trupă mai actuală ca oricând