O tânără a mers la supermarket să își cumpere produsele necesare în casă, iar la final, a vrut să achite cash. În acel moment, a avut parte de o surpriză!
Amy a mers la cumpărături în magazinul Coles din Australia. Suma totală pe care trebuia să o achite în supermarket era de 126,98 dolari. Când a observat totalul, a ales să achite cu bani cash și să plătească diferența cu cardul. Femeia nu s-a așteptat nicio secundă că suma totală va fi rotunjită automat.
În momentul în care se afla la casa de marcat, tânăra i-a dat banii casieriței, iar după, a observat că pe terminalul de card mai rămânea o sumă de 27 $ [17,97 $].
„Pot plăti suma exactă când achit cu cardul meu, dar dacă aș plăti cash, ar trebui să-i dau 127 de dolari [84,50 USD]”, a mărturisit aceasta, pe rețelele de socializare. Surprinsă și neînțelegând situația, femeia a întrebat-o pe casieriță de ce apare această diferență. Angajata i-a spus că acesta este prețul corect după rotunjire.
„Nu am fost niciodată cu adevărat atentă înainte, dar se întâmplă din totdeauna asta? Ne rotunjim pe Eftpos acum? Știu că sunt doi cenți, dar toți cei doi cenți se adună în timp”, a fost reacția tinerei în mediul online.
După ce a trecut prin această situație, tânăra nu a stat pe gânduri și a ales să ceară explicații pentru ceea ce i s-a întâmplat în momentul în care a vrut să-și achite cumpărăturile. Comentariile de pe rețelele de socializare au fost atât pro, cât și contra, unii utilizatori criticând-o pe Amy că a făcut zarvă pentru doi cenți. Alții au susținut-o în totalitate și i-au dat dreptate, spunând că „Asta e greșit. Fiecare cent contează că ar fi trebuit să fie 26,98 USD [17,96 USD].”
Ulterior, Amy a decis să ia inițiativa și să sune la linia de asistență pentru a rezolva situația. A fost ușurată să afle că ar fi trebuit să se efectueze mai întâi plata cu Eftpos-ul, urmată de plata în numerar.
„Mă simt puțin mai bine, că acesta nu este un lucru normal și sper doar că alții sunt acum suficient de conștienți și de încrezători pentru a contesta și rotunjirea Eftpos”, a mai spus Amy, potrivit Cancan.
Citește și: Maghiarii de lângă graniță vin în România la cumpărături. La noi găsesc produse mai bune și mai ieftine