Ei bine, se mai spune și că la trecerea dintre ani e de preferat să mănânci anumite alimente care îți aduc noroc în anul ce vine. Ar trebui ca pe masa de Revelion să ai pe masă struguri, peşte, fructe rotunde şi legume verzi şi nu-ţi mai trebuie nimic.
„Nicio masă fără peşte“ este o zicală valabilă şi pentru masa de Revelion. Peştele simbolizează abundenţa, cu condiţia să fie consumat întreg şi nu feliat sau în bucăţi, altfel vei avea parte de noroc cu porţia.
Citește și Cât țin sarmalele la congelator sau frigider fără să se strice. Cele crude rezistă mai puțin
În noaptea dintre ani savurează nu mai puţin de douăsprezece boabe de strugure, ca să ai noroc tot anul viitor. Strugurii aduc noroc şi se spune că dacă îi mănânci chiar la miezul nopţii, vei avea în toate lunile anului următor belşug şi sănătate.
Neapărat, pune pe masa de Revelion şi legume verzi, pentru că această culoare simbolizează banii. Ca să ai spor la bani şi sănătate în acelaşi timp alege să faci garnituri de salate cu ceapă verde, cu foi de salată, spanac, castraveţi. Verzi să fie.
Acest obicei provine din Turcia, unde se crede că rodia consumată în noaptea dintre ani îţi asigură o doză consistentă de noroc pentru tot anul următor. Cultura turcească „vede“ în rodie şi în culoarea acestui fruct inima unui om sănătos.
Carnea de pui și cea de curcan nu ar trebui să fie în farfuriile noastre pentru că tot norocul nostru se va risipi în anul care bate la ușă. Sunt bunici care mai spun că nu e bine să mâncăm nuci pentru că vom fi cam „tari de cap” tot anul, și nici raci sau crabi pentru că ar însemna să mergem doar înapoi și nu ne vom atinge niciun obiectiv în noul an.
Desertul e nelipsit de la o masă așa de importantă. Și nu merge să faci o prăjitură banală. Asigură-te că pe masă va fi tort, acesta fiind simbolul veșniciei, potrivit tradiției, care nu-l exclude de la niciun eveniment major, precum nunta sau botezul.