Prof. Dr. Pavel Chirilă susţine că primul aliat de nădejde este o alimentație corectă, echilibrată și cât mai naturală, potrivit eva.ro.
„Există un centru de studii pentru nutriția bolnavului cu cancer în Canada, iar specialiștii de acolo spun, în scrierile lor, că circa o treime din cancerele înregistrate la nivel mondial sunt provocate de un stil de viață greșit, în care determinantă este alimentația omului„, avertizează Prof. dr. Pavel Chirilă, medic primar de medicină internă cu supraspecializare în fitoterapie și homeopatie.
Ceea ce mâncăm are un impact semnificativ asupra stării noastre de sănătate.
„Există câteva reguli generale și câteva reguli speciale. Regulile generale ale unei alimentații sănătoase spun așa: să mâncăm numai alimente integrale și nu rafinate, să mâncăm alimente fără adaos de E-uri (fără aditivi), să mâncăm alimente cu tratare termică minimă sau, dacă putem, să le mâncăm crude. Doar alimentele care nu pot fi mâncate crude trebuie tratate termic și ele nu sunt multe! Un alt principiu spune să nu consumăm organisme modificate genetic, nici alimente, plante, ingrediente din alimente cultivate cu îngrășăminte chimice care stimulează talia plantei sau semințele și, de fapt, imită ceea ce se întâmplă cu oncogeneza în corpul uman, deoarece cancerul este o celulă care crește anarhic„, a declarat specialistul.
Un alt sfat oferit de specialist este acela de a evita făina albă, guma de mestecat, băuturile răcoritoare chimizate, margarina, care contribuie și ele la declanșarea unui cancer în condițiile în care există și alți factori anteriori.
Nitrozamina este o substanță cancerigenă definită și atestată de toate studiile medicale și de toate laboratoarele, explică specialistul. Prin urmare, consumul acestor produse creşte riscul de a dezvolta cancer.
În plus, există și alți factori, ambientali, și fizici și chimici, și profesionali și, bineînțeles, există și un mare procent de cazuri de cancer făcut din motive psihoemoționale.
„Aproape niciodată nu există un singur factor oncogen, întotdeauna acționează factori multipli! Și acel stres, și alimentația și parabenii din antiperspirante – care favorizează cancerul de sân – și radiația electromagnetică și insecticidele din agricultură, la profesioniștii care tratează plantele și cei care mănâncă organisme modificate genetic, fiecare vine cu contribuția lui și se atinge un vârf de agresiune când cancerul se declanșează și organismul nu mai reușește să fie eficient în procesele de apărare„, explică specialistul.
Citeşte şi ATENŢIE. Care sunt cele mai frecvente TIPURI DE CANCER şi SIMPTOMELE lor