Migrena este cea mai frecventă cauză pentru durerile severe de cap – aproximativ 20% din femei și 6% din bărbați sunt afectați. Acestea sunt asociate de regulă cu alte simptome (greață, vărsături, sensibilitate la lumină sau la zgomot).
În general sunt agravate de activitatea fizică sau determină evitarea activității fizice. Cu toate acestea, când durerile de cap apar pe perioade mai lungi de timp este indicat să mergi la un consult medical pentru a vedea care sunt cauzele care duc la apariția lor și pentru a primi tratamentul corespunzător.
Citeşte şi Înlocuieşte pastilele pentru dureri de cap cu această mişcare
Analize pe care trebuie să le faci când te doare capul: analize de sânge
De cele mai multe ori, medicii recomandă anumite analize de sânge care pot ajuta la depistarea factorilor care provoacă migrenele.
Printre acestea se numără cele de biochimie (verifică anumiți markeri care indică posibilele inflamații din organism, mai ales dacă există cauze de natură infecțioasă), hemoleucograma (oferă informații despre nivelul globulelelor roșii, a celor albe, dar și despre trombocite – creșterea sau scăderea numărului lor indică factorii care favorizează apariția migrenelor), dar și glicemia (poate da indicii despre un eventual diabet zaharat).
Citeşte continuarea pe click!sanatate.ro