Ce avere a lăsat Prinţul Philip. Ducele de Edinburgh, cel mai longeviv prinţ consort din istoria Angliei, a strâns o avere considerabilă de-a lungul acestor decenii cât a slujit coroana britanică.
El a lăsat însă moştenitorilor săi un patrimoniu personal estimat la aproape 25 de milioane de euro, potrivit Celebrity Net Worth, în timp ce alte surse o estimează la 12 milioane de euro, informează online ziarul spaniol ABC.
Citeşte şi: Prinţul Philip va fi înmormântat pe 17 aprilie. Meghan, soţia Prinţului Harry, nu va participa la funeralii
O parte din această avere provine din alocaţia anuală din partea parlamentului, de peste 400.000 de euro pentru îndeplinirea îndatoririlor publice. Alocaţia a fost plătită din banii contribuabililor, iar prinţul Philip a primit-o până când a renunţat la funcţiile sale, în 2017, la vârsta de 96 de ani.
Regina, care are o avere estimată la 500 de milioane de euro, a împărţit cu soţul ei veniturile anuale primite de pe urma Ducatului de Lancaster.
Scopul principal al Ducatului este de a asigura un venit pentru Ducele de Lancaster, titlu atribuit monarhului din 1399. Se estimează că valoarea Ducatului de Lancaster este în jur de 600 de milioane de euro, iar regina primeşte un venit anual de aproximativ 24 de milioane de euro.
La aceste venituri anuale se adaugă numeroase proprietăţi imobiliare administrate de Crown Estate, precum şi colecţii de artă administrate de Royal Collection Trust. În total, averea familiei regale britanice este evaluată la aproape 1 miliard de euro, potrivit Agerpres.
După moartea Prinţului Philip, pe rețelele de socializare a fost redistribuit un citat al acestuia în care spune că, după moarte, și-ar dori să se reîncarneze într-un virus mortal pentru rezolva problema suprapopulării.
Citatul este menționat într-un articol al ziarului The Guardian din 2009, unde sunt enumerate cele mai controversate declarații pe care le-a făcut Prinţul Philip de-a lungul vremii. „În cazul în care mă voi reîncarna, aș vrea să mă întorc ca un virus mortal, pentru a contribui cu ceva la rezolvarea suprapopulării”, spunea soţul Reginei Elisabeta a II-a.
Presa britanică scrie că declarația provine dintr-un interviu din 1988 pe care prințul Philip l-a acordat agenţiei germane DPA. Citatul a fost, de asemenea, distribuit pe scară largă în primele etape ale pandemiei COVID-19, potrivit Bussines Insider.