Oțetul de mere are un gust puternic, ceea ce îl face pentru unele persoane, ușor neplăcut. Pentru a ameliora acest lucru, aesta poate fi amestecat în cantități mici în cana de ceai sau apă. Este un „medicament”foarte bun în tratarea unor afecțiuni, deoarece are un conținut ridicat de minerale vitale și oligoelemente, precum potasiu, calciu, magneziu și fosfor.
Citește și: Băutura pentru balonare care a devenit virală pe TikTok. Nutriţioniştii trag un semnal de alarmă
Oțetul de mere previne agumularea grăsimilor în organism. Cercetările au arătat că acest proces duce la reducerea capacității organismului de a transforma alimentele cu conținut de amidon în calorii. Acesta paote reduce pofta de mâncare datorită pectiniei pe care o conține și care dă senzația de mulțumire a creierului.
Oțetul ajută și la tratarea durerilor în gât, deoarece bacteriile din această zonă nu pot rezista într-un mediu acid pe care oțetul îl creează. Este cunoscut faptul că oțetul are și proprieteăți anti-bacteriene naturale. Pentru a procesul să funcți0neze, trebuie să consumați o linguriță de oțet înainte de culcare, încă o linguriță după 30 de minute și încă una atunci când vă puneți la somn.
Citește și: Cum să te menții sănătos în sezonul rece. Fructul ideal care îți crește imunitatea
Ingredientul conține vitaminele B1, B2, A și E, potasiu și magneziu. Aceste componente lucrează concomitent la subțierea mucusului și curățarea sinusurilor.
Oțetul de mere este benefic pentru scăderea zahărului din sânge și ajută la creșterea sensibilității la insulină. Pentru asta trebuie să consumați, înainte de culcare, două lingurițe de oțet.