Siropul de mentă are un gust desebit și e foarte ușor de preparat, e aromat, răcoritor și are numeroase beneficii asupra sănătății.
Menta este o plantă perenă extrem de rezistentă, care se răspândește ușor, crește în culturi și este o sursă bogată de vitamina A, C, fier, cupru, magneziu, potasiu, calciu, Omega 3, acizi grași și vitamina B2.
Menta e apreciată din cele mai vechi timpuri. Poate fi folosită în ceaiuri, siropuri, băuturi alcoolice, salate, deserturi. Oamenii au folosit mereu diverse specii de plante de mentă în medicină. Diverse specii oferă o gamă largă de calități antioxidante și potențiale beneficii pentru sănătate.
Menta are o mulțime de nutrienți. Poate fi folosită ca înlocuitor pentru sare sau zahăr. Unguentele sau suplimentele cu mentă oferă cele mai multe dintre beneficiile lor.
Ce beneficii :
Previne greața și vărsăturile; Îmbunătățește imunitatea; Benefică în cazul alergiilor; Bun pentru durerile de cap; Adjuvant pentru regenerarea părului; Induce somnolența; Menține sănătatea orală; Diminuează durerile menstruale.
Frunzele plantei conțin o cantitate mare de uleiuri volatile, taninuri, flavonoizi și substanțe polifenolice. Uleiul volatil din compoziția mentei este compus din timol, carvacrol, mentofuran, mentonă și mentol. De asemenea, frunzele conțin și luteolină, rutină, hesperidină, acidicloregenic, cafeic, rosmarinic, colină, beta carotene, alfa și beta tocoferol, limonen, cincol, cariofilen, aldehidă acetică, etc.
Citește și Compot de cireșe fără conservanți, cea mai bună reţetă. Se poate face simplu și rapid în casă
Ingrediente:
Mod de preparare: