Țuica fiartă cu piper este un leac băbesc extrem de important împotriva răcelii, precum și una dintre cele mai bune metode de a ne încălzi în zilele friguroase. Când este consumată în cantități moderate, țuica fiartă are beneficii care ne feresc de boli. Pe lângă faptul că ameliorează simptomele gripei și răcelii, țuica fiartă cu piper scade riscul de pneumonie, iar vaporii de alcool dilatează vasele capilare și oxigenează sângele.
Un alt efect important pe care îl are țuica fiartă este faptul că „taie grăsimile”, fiind o concluzie la care au ajuns biochimiștii, ce au descoperit că în țuica de prune se găsește o enzimă ce poate curăța depunerile de colesterol de pe artere.
Alte cercetări arată că în extractele distilate de prune există anumite substanțe care accelerează procesul de producere a celulelor roșii. De asemenea, țuica poate combate anemia, dat fiind fierul pe care îl conține, iar în caz de răceală, poate fi folosită pe post de soluție pentru frecție. În acest caz, corpul va începe să transpire și să elimine toxinele prin piele.
Citește și : Combinația tradițională de șunculiță cu ceapă și țuică de prune îți lasă gura apă. Cât de bună și sănătoasă este
Țuica fiartă ajută ficatul și bila, deoarece are vitaminele A,B,C,D, care nu se degradează prin încălzire și care au o acțiune benefică, de regenerare, asupra ficatului.
Cum se prepară țuica fiartă
150 ml țuică
6-7 boabe de piper negru
3-4 cuișoare
Citește și : Ce se pune în mămăligă ca să nu se mai lipească. Ingredientul secret folosit de străbuni care îi dă o textură fină
o lingură de miere / zahăr
Mod de preparare
Țuica fiartă se toarnă într-un ibric și se condimentează cu boabe de piper negru și cuișoare. Se lasă la fiert la foc mic și se adaugă o lingurăță de zahăr/miere de albine. Se amestecă până se dizolvă complet și se ia de pe foc de îndată ce începe să dea în clocot. De asemenea, se mai pot adăuga măr, scorțișoară sau lămâie, după gust.