Ce beneficii au afinele. Sunt ele secretul tineretii si sanatatii vesnice

Studiile clinice au aratat ca extractul de afine, bogat in antocianozide, incetineste considerabil pierderea acuitatii vizuale. Lista beneficiilor este mult mai lunga.
Alina Costache
24 iul. 2022, 07:16
Ce beneficii au afinele. Sunt ele secretul tineretii si sanatatii vesnice
Fructele care fac minuni dacă le mănânci zilnic

Afinele sunt mici, aromate, iti albastresc limba si degetele, dar au efecte miraculoase asupra sanatatii noastre datorita bogatiei in nutrienti, vitamine si alte substante benefice noua. Cu toate ca la noi nu sunt atat de populare precum capsunele sau chiar zmeura, afinele se gasesc la noi si expertii de la Womenfitness.net spun ca ar trebui incluse in dieta noastra obisnuita si iata principalele 10 motive:

Au cel mai puternic efect antioxidant dintre toate fructele proaspete.
Fiind extrem de bogate in antioxidanti precum antocianina (un compus puternic anticancerigen), vitamina C, complex de B-uri, vitaminele E si A, cupru (antibacterian eficient si stimulator al sistemului imunitar), seleniu, zinc, fier (stimuleaza imunitatea crescand nivelul de hemoglobina si concentratia de oxigen din sange), etc., afinele intaresc sistemul imunitar si ajuta la prevenirea infectiilor. Un organism cu imunitate ridicata poate lupta cu raceala, febra, bacterii, virusuri si orice boala transmisibila.

Reţetă de prăjitură cu pepene galben. Desert simplu şi răcoros pentru un weekend canicular. Există şi varianta fără coacere
Neutralizeaza radicalii liberi, responsabili pentru imbatranire si diverse maladii
Aceasta calitate e oferita afinelor tot de antioxidantii care le propulseaza pe locul 1 in topul fructelor cu proprietati antioxidante. Pigmentul care da culoarea neagra-albastruie afinelor este nimeni altul decat antocianina, unul dintre cei mai puternici compusi antioxidanti naturali. Bogatia in vitamina C contribuie si ea la pastrarea tineretii si sanatatii corpului.

Ajuta la reducerea grasimii abdominale, a riscului de boli cardiovasculare si la reglarea productiei de insulina
Intr-un studiu recent, savantii de la Universitatea Michiganau pus in mancarea unui grup de soareci praf de afine. Dupa 90 de zile, soarecii care mancasera pudra de afine zilnic aveau mai putina grasime abdominala, nivel mai scazut de trigliceride, colesterolul scazut si sensibilitate la insulina si glucoza imbunatatita fata de soarecii car enu primisera afine. Iar dintre soarecii care primisera afine, cei care fusesera hraniti cu o dieta saraca in grasimi erau si mai sanatosi decat ceilalti care mancasera afinele cu o dieta bogata in grasimi. Soarecii tinuti la regim fara grasimi, imbogatit cu afine erau mai slabi si aveau ficatul micsorat fata de ceilalti. Un ficat marit e corelat cu obezitatea si rezistenta la insulina, care e una din cauzele diabetului.

Deliciul verii, secretele pentru cea mai gustoasă salată de ardei copţi. Cum să cureţi ardeii copţi pentru a nu ieşi amari
Contribuie la sanatatea tractului urinar
Proliferarea coloniilor de anumite bacterii (precum b-coli) pe peretii tractului urinar e responsabila de infectiile urinare atat de neplacute. Afinele au un compus format dintr-un polimer cu molecule grele, care inhiba cresterea acestor bacterii. Acest efect este potentat si de proprietatile antibiotice ale respectivului compus. Moleculele grele si mari curata bacteriile de pe peretii tractului urinar, oprind astfel infectia.

Intretin sanatatea ochilor
Studiile clinice au aratat ca extractul de afine, bogat in antocianozide, incetineste considerabil pierderea acuitatii vizuale. Afinele previn sau intarzie aparitia problemelor oculare cauzate de varsta, precum cataracta, miopia, degenerarea maculara, precum si hipermetropia si infectiile oculare (in speciale cele care afecteaza retina), datorita proprietatilor lor antioxidante. Afinele contin un grup de antioxidanti numiti carotenoizi, flavonoide, vitamina C, vitaminele E si A, seleniu, zinc si fosfor, care toate sunt esentiale pentru sanatatea ochilor. Un studiu publicat in Arhivele oftalmologiei arata ca riscul de degenerare maculara (principala cauza a pierderii vederii la batranete) scade cu pana la 36% daca mancam cel putin trei portii de afine pe zi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Gemenele Timofte știu ce zodii vor termina vara în forță. Luna august aduce bani și belșug
Capital.ro
Lege pentru cei care STAU LA CURTE. Interzis între orele 10:00 și 17:00. NU POȚI să...
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Desert răcoros cu fructe. Se mănâncă de sute de ani în România
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
ESTE ORDIN în toată Europa. Legea OBLIGATORIE a intrat deja în vigoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Luna iunie 2024, cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată
MediaFlux
INTERZIS pentru cei care stau la CASĂ! Nou ordin de la UE. Nici România nu scapă
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!