Veșmântul care nu se dă jos niciodată are un sigiliu pe care este înscris blestemul domnitorului Vasile Lupu şi al Mitropolitului Varlaam, care sună astfel: „Blestemat să fie cel care va împraştia vreodată Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva”.
Al doilea rând de veşminte ale Cuvioasei se schimbă de cinci ori în cursul unui an şi sunt dăruite de ÎPS Teofan Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei unor biserici care au hramul Sfintei Parascheva.
Ritualul de schimbare a veşmintelor este unul aparte, la el participând doar câţiva preoţi ai Mitropoliei. Veșmintele Sfintei Parascheva sunt confecţionate în atelierele Arhiepiscopiei, iar croitorii ţin post şi fac rugăciune înainte de a începe să lucreze la ele.
Citeşte şi Rugaciune catre Sfanta Parascheva. Primesti ajutor imediat!
Acestea sunt realizate din din catifea albă şi florile sunt la fel în aceeaşi nuanţă cum este împodobit baldachinul Sfintei Parascheva.
În anul 1641 moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au ajuns la noi în țară. Începând din anul 1889, moaștele sale au fost mutate în Catedrala Mitropolitană din Iași. Creștinii de pretutindeni pot ajunge aici pentru a înălța rugăciuni pentru iertarea păcatelor lor și pentru sănătate.
Este cunoscut faptul că moaștele Sfintei Parascheva fac mari minuni. Credincioșii sunt convinşi că acestea au puteri miraculoase, existând mărturii ale multor oameni care s-au vindecat de boli grave după ce au mers să se roage și să atingă racla sfântă. Sfânta Parascheva este cunoscută ca fiind protectoarea celor care se confruntă cu probleme grave și a celor care nu își găsesc liniștea sufletească.
Moaștele Sfintei Parascheva sunt păstrate la loc de cinste, într-o raclă din lemn de chiparos, care a fost realizată în secolul XIX, după ce racla originală ar fi ars.