Ce boli vindeca slanina. Slanina a cunoscut recent o explozie culturala in multe parti ale lumii. Dar, desi s-ar putea sa va ganditi la slanina doar ca la un aliment gras, exista unele beneficii pentru sanatate daca o sa consumi slanina cu moderatie.
Ce boli vindeca slanina. Previne dementa?
Fosfatidilcolina sau colina este un nutrient esential, ceea ce inseamna ca o absorbi ca parte a dietei, spre deosebire de a o crea natural. Colina se gaseste in mod traditional in carne si oua.
Un nou studiu realizat de Universitatea din Finlanda de Est a sugerat ca utilizarea colinei in productia neurotransmitatorului acetilcolina i-ar putea conferi un rol esential in reducerea declinului cognitiv asociat cu imbatranirea si in prevenirea bolii Alzheimer si a dementei.
Slanina nu doar vindeca boli. Fata de prevenirea bolii Alzheimer, a dementei si a declinului cognitiv bazat pe varsta, un aport sanatos de colina, prin alimente precum slanina, ar putea contribui la o memorie mai buna, la viteze cognitive mai mari si sa va mentina creierul mai sanatos mai mult timp.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.
Dezvăluirea unui măcelar înainte de Sărbătorile de iarnă: „Când vedem cancer în carnea de porc…”. Cum alegi carnea de Crăciun 2020
Beneficiile catinei. Miracolul din natura pentru trup si minte
Beneficiile catinei pentru sanatate sunt numeroase si cunoscute de multi ani. Frunzele, florile si fructele sunt folosite pentru a face medicamente.
Frunzele si florile de catina sunt utilizate pentru tratarea artritei, a ulcerelor gastrointestinale, a guta si a eruptiilor cutanate cauzate de boli infectioase, cum ar fi rujeola.
Un ceai care contine frunze de catina este folosit ca sursa de vitamine, antioxidanti, proteine, acizi grasi si minerale; pentru imbunatatirea tensiunii arteriale si scaderea colesterolului; prevenirea si controlul bolilor vaselor de sange; si cresterea imunitatii.
Boabele de catina sunt utilizate pentru prevenirea infectiilor, imbunatatirea vederii si incetinirea procesului de imbatranire.
Beneficiile catinei – ce afectiuni trateaza „ginsengul romanesc”
Uleiul de seminte sau boabe este folosit ca expectorant pentru slabirea flegmei; pentru tratarea astmului, tulburari cardiace, inclusiv dureri in piept (angina) si colesterol ridicat. Printre beneficiile catinei se numara si prevenirea bolii vaselor de sange, dar si ca antioxidant.
Uleiul de catina este utilizat si pentru incetinirea declinului abilitatilor de gandire cu varsta; reducerea bolilor cauzate de cancer, precum si limitarea toxicitatii tratamentului impotriva cancerului chimic (chimioterapie).
Beneficiile catinei in tratarea bolilor intestinale sau hepatice
Catina intareste sistemul imunitar, trateaza boli stomacale si intestinale, inclusiv ulcerelor si esofagitei de reflux.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.