Uscăciunea sau deshidratarea
Dacă dormi cu ventilatorul peste noapte te poți deshidrata. Te trezești mereu dimineața, cu gura uscată? Păi să îți explic: dacă dormi cumva cu gura deschisă, în timpul somnului profund aerul ventilatorului poate provoca uscarea gurii.
Același lucru se poate întâmpla și cu ochii și nasul. Unii dorm cu pleoapele deschise involuntar, așa că aceștia vor fi afectați de curentul ventilatorului.
Deshidratate fiind, pasajele nazale iritate pot duce la congestie sinusală, sângerări nazale sau disconfort general, ca rezultat al aerului care se învârte în jurul tău. În cazurile în care temperatura scade în timpul nopții, se pot înrăutăți lucrurile.
Alergii sau astm
Expunerea la praf și la alți alergeni poate provoca atacuri de astm sau reacții alergice, în cazul unor oameni. Gândește-te doar cum este să fii într-o cameră închisă, cu particule de celule moarte ale pielii, resturi de acarieni de praf, păianjen și alte lucruri care plutesc în jurul tău. Problemele de respirație, erupțiile cutanate sau pielea uscată pot fi conectate la funcționarea ventilatorului peste noapte.
Leziuni la nivelul corpului
Ceea ce probabil nu ai realizat este că atunci când aerul atinge o anumită temperatură, acesta poate provoca contracții musculare. Te-ai trezit vreodată din cauza unei astfel de dureri? Ar putea fi un efect al ventilatorului tău.
Îți recomand să folosești un purificator de aer pentru a elimina murdăria animalelor și excesul de praf din atmosferă. Șterge în mod regulat lamele ventilatorului, cu o cârpă umedă, astfel încât praful să nu fie răspândit în jur.
În cazul copiilor sau al adulților care sunt alergici la acarienii de praf și fecalele lor, cel mai bine este să nu folosească ventilatorul!