Ce ceaiuri sunt bune pentru ficat

Ceaiurile sunt excelente pentru diferite probleme, iar dacă există ceva care poate contribui la o funcționare mai bună a ficatului, oricine ar trebui să profite. Ceaiurile nu au efecte secundare, deci nu se poate vorbi despre supra doze sau apariția altor afecțiuni. Iată cele mai bune ceaiuri pentru ficat.
Romania TV
17 mart. 2016, 11:20
Ce ceaiuri sunt bune pentru ficat

Problemele de ficat apar în urma perioadelor în care uităm să avem grijă de noi. Odihna, mâncarea cât de cât sănătoasă, mișcarea și relaxarea sunt deosebit de importante pentru a ne păstra ficatul cât mai funcțional.

Ceaiurile sunt excelente pentru diferite probleme, iar dacă există ceva care poate contribui la o funcționare mai bună a ficatului, oricine ar trebui să profite. Ceaiurile nu au efecte secundare, deci nu se poate vorbi despre supra doze sau apariția altor afecțiuni. Iată cele mai bune ceaiuri pentru ficat.

Atunci când nu se tratează, crizele de ficat pot fi extrem de dureroase. Pentru aceste crize se pun comprese cu aburi de ceai de coada-calului. Aceste comprese liniștesc crizele hepatice și biliare. Ceaiul de coada-calului poate fi consumat și pentru probleme de ficat, dar cel mai bun este pentru afecțiunile stomacului.

Citeşte şi  Alimente interzise în bolile de ficat. Iată ce să nu incluzi în dietă

Ce ceaiuri sunt bune pentru ficat – ceai de drăgaică și rădăcină de obligeană

Un ceai extraordinar pentru o detoxifiere de primăvară, dar și pentru curățarea ficatului, pancreasului și rinichilor este ceaiul de drăgaică. Un alt ceai, care se face doar din planta proaspătă este ceaiul de măcrișul-iepurelui, care ajută în tulburările hepatice.

Dacă vreți un tratament mai complex, pentru traiectul stomacal și intestinal, dar și pentru ficat și bilă, beți ceai de obligeană. Preparați astfel: se pune 1 linguriță de rădăcină rasă de obligeană într-o ceașcă de apă rece. Se lasă peste noapte, se strecoară, apoi se încălzește la bain-marie și se consumă câte o înghițitură înainte și după masă. Se încălzește de fiecare dată. Este important de știut că ceaiul de obligeană nu se face prin infuzie, ci doar prin macerare, apoi prin încălzire pe baie de aburi.

Citeşte şi  De la ficat gras la ciroza. Ce să faci ca să previi agravarea bolilor hepatice!

Ce ceaiuri sunt bune pentru ficat – ceai de păpădie

Păpădia, umila plantă de care mai nimeni nu se atinge, ar trebui să fie în salatele tuturor celor care suferă de boli de ficat, frunzele sunt excelente. Tulpinile proaspete de păpădie vindecă hepatita cronică. Această plantă are două proprietăți remarcabile, ajută în vindecarea bolilor biliare și hepatice.

Prepararea ceaiului de păpădie: se pune 1 linguriță cu vârf de rădăcină de păpădie în ¼ litru de apă rece și se lasă peste noapte. Dimineața se încălzește până dă un clocot, apoi se filtrează. Se bea tot ceaiul înainte și după micul dejun (jumătate de oră între mesă și ceai), cu înghițituri mici. Salatele de primăvară ar trebui presărate și cu frunze și tulpini de păpădie, rezultatele se vor vedea în 14 zile.

Un ceai extrem de sănătos pentru o funcționare mai bună a întregului organism este ceaiul de pătlagină-îngustă amestecată cu cimbru în părți egale. 1 linguriță dintr-un astfel de amestec se opărește în ¼ litru de apă.

Citeşte şi  9 indicii pe care ţi le dă organismul că e nevoie de o detoxifiere

Ce ceaiuri sunt bune pentru ficat – anghinare și rospopască

Ceaiul de anghinare stimulează funcția antitoxică a ficatului, eliminând mai ușor toxinele din corp. 1 lingură de frunze de anghinare se pun la 500 de ml de apă. Jumătate de cantitate se bea dimineața pe stomacul gol, apoi se face un repaus pe partea dreaptă. Restul de bea înainte de mese.

Ceai din fructe zdrobite de armurariu, 1 linguriță la 1 cană de apă. Se beau 2 căni pe zi, una dimineața pe stomacul gol, una împărțită înainte de prânz și de masa de seară.

Ceai de rostopască, care se bea o cană pe zi, câte o lingură de ceai la 3 ore. Se pune jumătate de linguriță de plantă la o cană de apă. Nu se bea mai mult de o cană pe zi, rostopasca poate fi otrăvitoare sau toxică.

Citeşte mai mult pe click!sanatate.ro

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Noul film Netflix care va cuceri toate topurile. Este o producție pe care o vor adora și cei mari și cei mici
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
BREAKING | Avion Ryanair cu 153 de pasageri la bord, probleme tehnice pe Aeroportul Otopeni!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Ce conține cutia misterioasă pe care sportivii medaliați o primesc la Jocurile Olimpice de la Paris. Creația a necesitat 2.000 de ore de muncă
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Protest Violent pe Downing Street: Confruntări între Protestatari și Poliție
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?