Mihaela Bilic a venit cu recomandări pentru masa de Paște, ce alimente pot fi combinate și ce nu.
„La capitolul Paște versus Crăciun , ar trebui ca toate preparatele să fie un pic mai dietetice”, spune Mihaela Bilic . „La capitolul mic dejun, cel mai indicat este drobul. Fiind un preparat din organe de miel sau pui fiert, amestecate cu multe verdețuri și apoi făcute la cuptor, fără multă grăsime, este și o bogată sursă de proteine. Ca garnitură ar trebui să facem o salată din legume proaspete, beneficul ou fiert, care este o esență de nutrienți, ajută ficatul și digestia. Cașul poate fi adăugat fără probleme, fiind considerat un tip de brânză slabă. Pentru prânz indicată este ciorba de miel făcută cu borș.
Despre stufat numai de bine, ceapa și usturoiul din belșug, este plin de fibre și foarte sănătos. La cină avem friptură de miel la cuptor cu vin și mirodenii, pe care de altfel o putem mânca și rece. Ca variantă altenativă a mezelurilor, punem lângă ea un mix de salată verde din belșug, ceapă verde, castraveți și chiar roșii”, a spus medicul nutriționist la Vorbește Lumea.
La capitolul desert ,,pasca, spre deosebire de alte dulciuri, prăjituri sau torturi, este o combinație foarte interesantă dintre aluatul de cozonac și brânză speciala de primăvară, care este gustoasă, cu stafide și neîndulcită atât de tare”, a mai spus Mihaela Bilic.
„O pască reușită poate fi desertul ideal de Paște. Cozonacul poate fi considerat un desert, de asemenea, ideal, dacă vorbim despre un aluat bine crescut și despre o umplutură echilibrată. Pentru cei care vor să slăbească, nu există un aliment mai eficient în cura de slabire decât oul, mai ales dacă este fiert, cu un înalt grad de bioeficienta, oul este etalon. La capitolul satietate, oul este top, cu cel mai mare indice de satietate. Pasca o putem asocia cu o ceașcă de cafea, pentru o bună socializare. Să nu uitam, totuși, și de plimbările în aer liber, de mișcare și să nu uităm să ne bucurăm și de razele soarelui”, a mai spus Mihaela Bilic.