Ce compromis major ar face Victor Ponta cu Traian Băsescu

Victor Ponta a declarat, sâmbătă seara, la emisiunea "Ultima oră" de la România TV, că singurul compromis pe care l-ar face cu Traian Băsescu şi cu forţele politice, în general, este modificarea Constituţiei anul următor.
Romania TV
01 dec. 2012, 19:42
Ce compromis major ar face Victor Ponta cu Traian Băsescu

Prezentatorul emisiunii „Ultima oră”, Cătălin Striblea, l-a întrebat sâmbătă seară pe premierul Victor Ponta ce compromis ar face pentru restabilirea punţii cu preşedintele. Prim-ministrul a răspuns că acel compromis va fi reprezentat de modificarea Constituţiei.

„La anul, modificarea Constituţiei trebuie făcută de toate forţele politice, pentru că modificarea îl va privi şi pe următorul preşedinte. O modificare de Constituţie făcută la anul, aşa cum îmi doresc, trebuie făcută cu toţi cei care sunt şi nu sunt în Parlament, inclusiv societatea civilă”, a spus Ponta.

Moderatorul Cătălin Striblea a prezentat un set de întrebări identice pentru cei trei premieri care au guvernat România în 2012. Primul care a răspuns la ele a fost Victor Ponta, care a fost urmat apoi de fostul prim ministru Mihai Răzvan Ungureanu. Emil Boc nu a putut intra în emisiune din cauza programului său, în calitate de primar, legat de aniversarea Zilei Naţionale a României.

În afară de compromisul major pe care l-ar face, Ponta a mai fost întrebat care sunt principalii responsabili de falia care a apărut între români.

„O falie adevărată există în societatea americană, unde doi candidaţi la preşedinţie au obţinut, la votul popular, un vot asemănător, dar poziţiile lor sunt foarte diferite. La noi, această falie există doar la nivelul comentatorilor (…) Nu simt o falie între votaţii USL şi ARD, acolo este uriaşă diferenţa, însă imediat după 9 decembrie acest uriaş sprijin se va transforma într-un uriaş orizont de aşteptare”, a spus Victor Ponta la România TV.

Victor Ponta a mai fost întrebat care este cel mai grav lucru pe care şi-l reproşează în mandat.

„Nu îmi fac propria analiză, am reuşit să stingem multe incendii pe care le-am găsit, însă ceea ce trebuie să prezint mai mult, începând cu 9 decembrie seara, este planul de societate pe care o forţă politică cu o majoritate uriaşă trebuie să îl aibă”, a răspuns premierul.

La întrebarea ce îi reproşează foştilor premieri Mihai Răzvan Ungureanu şi Emil Boc, Ponta a spus: „Nu poţi să laşi o ţară întreagă, un Guvern, un Parlament, viaţa de zi cu zi a noastră doar la decizia unui singur om. Acel om, oricât de bine intenţionat şi de capabil, nu a fost cazul, duce o ţară în dezastru. S-a întâmplat în toate cazurile din istorie, când laşi toată decizia, soarta ţării unui singur om, pe termen lung, e un dezastru”.

Premierul a fost rugat să precizeze şi un lucru bun pe care l-au făcut cei doi premieri de dinaintea sa.

„Domnul Ungureanu a făcut foarte bine că l-a schimbat pe Blejnar de la ANAF, iar domnul Ungureanu va spune ce a făcut bine domnul Boc”, a răspuns Ponta, care a recunoscut, totuşi, că Emil Boc a făcut foarte bine că a introdus supravegherea video la Bacalaureat, prin intermediul ministrului Educaţiei.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'