Ce conţin, de fapt, micii din România. Rezultate alarmante după analizele de laborator

Micul, unul dintre alimentele cele mai îndrăgite în România, ascunde uneori realități tulburătoare în spatele gustului său delicios. O investigație recentă a scos la iveală compoziția discutabilă a micilor din România, aducând la lumină riscurile ascunse pe care le pot prezenta pentru sănătatea consumatorilor.
Filip Stan
05 mart. 2024, 13:52
Ce conţin, de fapt, micii din România. Rezultate alarmante după analizele de laborator
Ce conţin, de fapt, micii din România. Rezultate alarmante după analizele de laborator

Ce conţin, de fapt, micii din România. Potrivit teoriei, un mic ar trebui să conțină carne, sare și condimente. Cu toate acestea, în practică, mulți producători recurg la folosirea înlocuitorilor proteici, cum ar fi soia sau emulsia de șorici, în locul cărnii.

„Micul corect trebuie să fie făcut din sută la sută carne, nu din înlocuitori proteici cum ar fi soia şi emulsie de şorici. De exemplu, micul nostru conţine 40 la sută carne de porc, 30 la sută carne de vită, 15 la sută slănină şi 15 la sută carne de oaie, care e foarte importantă pentru textură şi gust”, spune Marius Chiru, manager restaurant.

Citeşte şi: Untul din comerț, un pericol pentru sănătate. Ce conține alimentul din vitrinele supermarketurilor din România, de fapt. Cum faci diferența între cele trei tipuri de unt de pe piață

Rezultatele analizelor de laborator efectuate asupra micii din România au adus la iveală o realitate alarmantă. Observator a prelevat probe de carne deja preparată din trei surse diferite, inclusiv de la piață și de la retaileri, și le-a supus analizelor de laborator, iar rezultatele au fost șocante.

Analizele au dezvăluit prezența unor cantități alarmante de germeni vii în produs, incluzând sute de milioane de Escherichia coli (E. coli) într-un singur gram de carne. Această bacterie, de obicei, indică lipsa de igienă în procesul de producție și poate provoca infecții grave, cu simptome precum diareea sângeroasă, vărsăturile, crampele și febra. În plus, analizele au relevat prezența de soia în micii testaţi, fapt ce poate cauza reacții alergice severe la cei sensibili la această substanță. De asemenea, în loc de carne, s-au identificat zgârciuri în compoziția micilor, iar conținutul de apă era mult peste limitele admise.

Având în vedere aceste constatări alarmante, este esențial să acordăm o atenție deosebită modului în care gătim și consumăm micii. Gătitul la temperaturi corespunzătoare și respectarea normelor stricte de igienă reprezintă aspecte cruciale pentru a minimiza riscurile asociate cu consumul de carne.

„Micii mai în sânge înseamnă expunere la un risc de îmbolnăvire. Micii în sânge putem să îi consumăm atunci când îi preparăm în gospodărie şi ştim că normele de igienă au fost respectate”, adaugă Alexandru Cîrîc, director ICA.

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni
Fanatik.ro
Băutura care are rolul de a preveni apariția unui AVC. E una dintre cele mai consumate din lume și e recomandată de medicul Vlad Ciurea
Capital.ro
Amendă pentru românii care folosesc numerar. Obligația legală când ai bani cash. Fiscul nu mai iartă
Playtech.ro
Oraşul din afara ţării populat de români. Aici sunt peste 500.000 de cetăţeni de-ai noştri
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Orban o abandonează pe Lasconi și n-o mai susține în alegeri: „N-are nicio șansă”. Pe cine mizează acum
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
BCR, sfaturi financiare de Sărbători. Cum pot românii să economisească
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Criminalul din Băleni, care a ucis și batjocorit o femeie de 80 de ani, a fost trimis în judecată! Ce a făcut acesta după ce i-a luat viața bătrânei
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu, GOALĂ în public! S-a dezbrăcat în fața celor prezenți și apoi și-a... GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor de care românii s-au despărțit cu durere. A fost cel mai bun. Nu poate fi uitat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Cât de periculoasă este vopseaua de ouă. Atenționarea specialiștilor pentru sănătatea noastră
MediaFlux
Taxa ”ascunsă” la plata cu cardul. La ce trebuie să fim atenți
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai