Ce conțin micii de la Kaufland Grill, de fapt. Puțini români au habar de produsele pe care le mănâncă

Tu știi ce conțin micii de la Kaufland? Renumiții mici pe care mulți români îi cumpără din preajma marelui supermarket par alegerea potrivită când vine vorba de un grătar, însă este posibil să nu știi anumite detalii importante! Vezi mai jos toate detaliile.
Filip Stan
20 iul. 2024, 07:58
Ce conțin micii de la Kaufland Grill, de fapt. Puțini români au habar de produsele pe care le mănâncă

Mulți români au renunțat să mai cumpere produse de la fast-food, mai ales că multe îți pot pune sănătatea în pericol.

Astfel că, pe lângă faptul că știi ce mănânci atunci când prepari cu mâna ta o anumită mâncare, ai parte și de ceva bănuți în plus, însă riscurile sunt tot mari. Vezi mai jos.

Te-ar putea interesa și Mare atenție! Produs retras de pe rafturi la Kaufland, din cauza suspiciunilor de Salmonella

Majorarea preţurilor la restaurante îi face pe români să găsească soluţii mai economice.

Mulţi au ajuns să cumpere mereu de la fast-food-uri, deşi îşi pun sănătatea în pericol. Micii de la Kaufland Grill, de exemplu, sunt cumpăraţi pe bandă rulantă, dar câţi ştiu ce conţin, de fapt?

Cu doar 25 de lei poţi cumpăra un meniu de 4 mici, o chiflă, muştar şi ketchup, un preţ pe care nu îl mai întâlneşti în alte părţi, și, desigur, produsele sunt lăudate de clienţi, însă ceea ce ei nu ştiu este faptul că nu sunt cele mai sănătoase.

Micii de la Kaufland Grill sunt meniul preferat de clienţi. Deşi au în lista de produse şi ceafa de porc, cârnaţi, pui la rotisor, cartofi prăjiţi şi şniţele de pui, micii sunt pe primul loc la vânzări. Chiar și așa, puţini dintre cei care îi cumpără ştiu ce conţin, de fapt.

Pe lângă carnea tocată şi mirodeniile folosite, aceştia mai au în compoziţie bicarbonat de sodiu, ascorbat de sodiu, acid ascorbic şi nitrat de potasiu.

Multe locații Kaufland Grill din România au fost închise de ANPC

Mai mult, li se adaugă monoglutamat de sodiu, citrat de sodium, acid citric, lactat de sodiu, procolor, superfrich și izoascorbat de sodiu.

Îndrăgitul produs tradiţional românesc nu a scăpat nici de E-uri, potrivit informaţiilor oferite de ANPC: E120, E232, E262, E300, E301, E316, E325, E330, E331, E500 și E621.

Dincolo de calitatea produselor oferite la restaurantele de tip fast-food, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit multă mizerie în incintele Kaufland Grill. De altfel, uleiul folosit pentru prăjirea alimentelor era expirat, iar produsele erau ţinute în condiţii precare.

„În urma neregulilor constatate de comisarii sătmăreni, operatorul economic a fost sancţionat cu: amendă contravenţională în cuantum de 10.000 lei; oprirea temporară a prestării serviciului, până la remedierea deficienţelor şi retragerea definitivă din reţeaua de alimentaţie publică a produselor care nu respectă condiţiile de păstrare”, se arată în comunicatul transmis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Citește și Ce a pățit un român care a mers la Kaufland să returneze un pepene necopt. Reacția angajaților l-a luat prin surprindere pe client

Din nefericire, nu este un caz singular, motiv pentru care comisarii de la Protecţia Consumatorului vor face, în perioada următoare,  multe alte controale.

Din ce sunt făcuți micii de la Selgros. Românii cred că sunt cei mai buni, dar nu se uită niciodată pe etichetă

Magazinele Selgros sunt răspândite în aproape toată țara. Oamenii care au afaceri mici cumpără marfă de aici. Și persoanele fizice o pot face, iar la raft poate fi găsită o gamă largă de produse, la prețuri accesibile. Tot de aici pot fi cumpărate și o mulțime de mezeluri, dar și carne. Clienții pot opta pentru ele crude și le pot face acasă, ori le pot cumpăra direct gata făcute de la Grill. Și totuși, puțină lume știe ce conțin micii de aici.

Multă lume laudă micii de la Selgros, pentru că au un gust aparte. Prețul lor accesibil e un alt motiv pentru care mulți aleg să îi cumpere, dar puțini citesc eticheta produsului. Aceștia conțin o serie de arome, dar și zahăr. Mai există și alte condimente, care completează rețeta.

Citește și: Doi canadieni fascinați de bucătăria românească au furat rețetele și și-au făcut mici și papanași acasă: „Trebuie să mai lucrăm puțin la formă, dar gustul este bun”

Ce conțin, de fapt, micii de la Selgros

Potrivit etichetei de pe ambalaj, o tavă de mici de la Selgros, de 900 de grame, vită – porc, conține apă, sare neiodată, condimente, dar și muștar, zahăr, carbonat de sodiu, arome și dextroză.

Acestea sunt ingredientele care oferă micilor acel gust special adorat de majoritatea românilor.

Micii sunt adorați în general de români, acest preparat diind la mare căutare în rândul turiștilor străini care ajung în România.

Citește și: Au sfârâit micii pe grătarele de pe Brodway! „Litălși”, niște mititei produși de o companie brașoveană, noua senzație culinară care a luat cu asalt New York-ul

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Câți bani câștigi, de fapt, dacă pui 1000 de lei într-un depozit bancar pentru 1 an de zile. Ofertele Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, CEC Bank sau Raiffeisen pentru clienți și nu numai
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Viktor Orban Critică Mandatul Ursulei von der Leyen și Denunță Lideri UE
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'