Care sunt adevăratele beneficii ale roșiilor cherry. Oficial a început sezonul roșiilor cherry în supermarket-uri și foarte multă lume se întreabă cât de benefic este consumul acestora pentru sănătatea lor și a propiei familii.
Aceste întrebări sunt firești și vin pe fondul modului de cultivare a micuțelor tomate.
Roșiile cherry cresc exclusiv în sere și sunt cultivate cu rădăcinile în polistiren picurat cu substanțe minerale nutritive și la lumină artificială, din această cauză foarte mulți oameni se feresc să le consume.
Însă teama lor nu este justificată deoarece roşiile cherry sunt ”surorile mai mici”, dar la fel de gustoase, a roșiilor clasice.
Foarte puțini sunt cei care cunosc beneficiile roșiilor cherry. Cei care încă ezită să le conume trebuie să știe că ele ajută printre altele la menținerea sănătății pielii și totodată, îi conferă un aspect foarte plăcut.
”Vinovat” de acest lucru este beta carotenul din roșii, regăsit şi în alte legume precum morcovii sau cartofii dulci. Acesta are o acţiune protectoare asupra pielii, în faţa acţiunii nocive a radiaţiilor UV.
Mai mult, licopenul care se regăsește în roşii încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii şi reduce riscul apariţiei cancerului cutanat.
Rorșiile cherry ajută și la întărirea oaselor. Asta pentru că conțin vitamina K şi calciu, doi nutrienţi care sunt excelenţi factori de fortificare şi regenerare a ţesutului osos. Iar, licopenul din roşii ajută foarte mult la îmbunătăţirea masei osoase, aceasta prevenind astfel osteoporoza.
Cei care consumă micuțele tomate trebuie să știe că acestea reduc riscul de cancer. Tot licopenul este ”vinovat” și de acest lucru.
De-a lungul timpului, licopenul a fost asociat de oamenii de știință cu un risc redus de debut al cancerului de prostată, cancerului cervical, cancerului oral, cancerului faringian şi esofagian, cancerului de stomac, de colon, rectal, de prostată şi ovarian. Astfel, antioxidanţii din roşii, în special vitaminele A şi C, combat daunele produse de radicalii liberi asupra celulelor sănătoase ale organismului.
Citește și Când se adaugă, de fapt, sucul de roşii în mâncare. Greşeala pe care o fac cele mai multe bucătărese