Ce conţine COVRIDOGUL de la patiseria Luca. Am citit „eticheta secretă” care nu ţi se dă la ghişeu

Foarte mulți români se dau în vânt după covridogul care se vinde în magazinele Luca. Covridogul de la Luca conține 334 calorii și are multe valori nutriționale.
Filip Stan
31 mart. 2024, 11:56
Ce conţine COVRIDOGUL de la patiseria Luca. Am citit

Covridogul a prins teren foarte repede la noi în țară, fiind acum printre produsele de patiserie preferate ale românilor. Mai exact, covridog este denumirea rețetei de crenvurști în aluat, mult adorați de copii, dar pe care nici adulții nu-i refuză niciodată.

Foarte mulți români preferă, atunci când le e foame, să mănânce covrigi. Sunt ieftini, sunt sățioși și, foarte important, se găsesc la orice colț de stradă, la propriu.

Patiseriile Luca sunt printre cele mai cunoscute la nivel național, iar printre cele mai vândute produse ale lor sunt covridogii, o combinație între termenii „covrig” și „hotdog”.

Covridogul este un crenvurst învelit într-un aluat pufos de covrig, peste care se presară semințe de mac sau susan.

 

Ce conține covridogul de la Luca

Potrivit producătorului, un covridog conține următoarele ingrediente:

Aluatul – 100 g de faină albă de grâu, apă, zahăr, margarină (uleiuri vegetale rafinate de palmier, apă, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași, sare, aromă), drojdie, sare.

Crenvurst de porc – 50 de g (carne de porc 51%, apă, carne de pui 9%, ceafă de porc 5% (fără piele), carne de vită 3%, proteine (din carne de porc).

Sare, amidon, proteine din lapte, stabilizatori (difosfați, trifosfați), zaharuri ( lactoză, dextroză), condimente, conservanți (acid lactic, acetați de sodiu, lactat de calciu, azotat de sodiu), potențiator de gust (monoglutamat), agent de îngroșare (lactat de sodiu), antioxidant (acid ascorbic), aromă de fum, colorant (carmin).

De asemenea, covridogul de la Luca conține 334 calorii și are următoarele valori nutriționale:

  • Valoare medie 100g / produs (120g)
    Valoare energetică kj 1170,0 / 1404,0
    Valoare energetică kcal 279,0 / 334,8
    Grăsimi 12,5 / 15,0
    Din care acizi grași saturați 4,9 / 5,8
    Glucide 29,9 / 35,8
    Din care zaharuri 4,7 / 5,6
    Fibre 0,9 / 1,1
    Proteine 11,3 / 13,6
    Sare 1,5 / 1,8

Cum a reacționat o turistă din SUA atunci când a mâncat un covrig de la Luca. ”Am crezut că este umplut”

Ce conțin, de fapt, hotdogii de la Ikea. Mulți îi consumă, dar puțini știu cum sunt făcuți

Hotdogii de la Ikea sunt celebri și preferați de multă lume drept o gustare rapidă, mai ales în timpul cumpărăturilor sau după acestea. Dat fiind și prețul foarte accesibil, de doar 2,5 lei, aceștia sunt la mare căutare. Bine de știut este că un hot dog de la Ikea are doar 140 de calorii la suta de grame, potrivit informațiilor nutriționale.

Citește și: Motivul pentru care Lidl, Kaufland și Ikea au desființat stațiile de încărcare pentru mașinile electrice

Hotdogii de la Ikea, gustarea rapidă și potrivită în orice ocazie

Gustarea cu care oricine se poate delecta nu este atât de nocivă pe cât s-ar crede. Potrivit informațiilor nutriționale de pe pagina web a producătorului suedez de mobilă, un hotdog are doar 140 de calorii la suta de grame. Valoarea nutrițională este semnificativ mai mică decât în alte restaurante sau magazine.

Din păcate, însă, s-au și scumpit. Hotdogii de la Ikea costă, în 2023, 2,5 lei, fiind mai scumpi decât în 2019, când prețul era de 1 leu sau în 2020, când costau 2 lei. Potrivit informațiilor de pe ikeamenu.com, un hot dog are 286 calorii și 14 grame de grăsimi, dar și 10,2 grame de proteine. Întreaga gustare constă în o chiflă moale și caldă, hotdog suculent, ceapă prăjită crocantă, gust dulce de murături și muștar ușor picant.

  • Calorii – 286 calorii
  • Grăsime – 14 grame
  • Grăsimi saturate – 4,9 grame
  • Carbohidrați – 29,4 grame
  • Zahăr – 4,8 grame
  • Proteine ​​- 10,2 grame
  • Sare – 1,65 grame

Un alt lucru pe care mulți și-au dorit să îl afle este rețeta celebrelor chifteluțe suedeze. Cu fiecare vizită la centrul comercial, românii nu se pot abține de la a-și cumpăra o porție. Modul de preparare este foarte ușor, însă este necesar să fie respectați toți pașii pentru a ieși la fel de gustoase.

Ingrediente pentru patru porții de chifteluțe ca la Ikea:

  • 350 ml lapte
  • 100 g smântână
  • 400 g carne tocată
  • 200 g unt
  • 100 g gem de afine
  • 50 g pesmet
  • 8 cartofi
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 1 linguriță de nucșoară măcinată
  • sare

Înainte de a vă apuca de preparat chifteluțele, tocați încă o dată carnea tocată. Noua consistență a amestecului este, de fapt, secretul chifteluțelor suedeze. Pentru a prepara delicioasele chifteluțe, se pune pesmetul în 250 ml lapte. După ce s-a umflat puțin, se adaugă carnea tocată tocată suplimentar fin, oul, enibaharul, ceapa rasă și sarea. Se frământă foarte bine. Se formează chifteluțe mici, perfect rotunde. Se încing 200 g unt și se prăjesc. În untul rămas după prăjire se adaugă smântâna, se lasă să dea în clocot de două ori și se toarnă peste chifteluțe. Acesta va fi deliciosul sos care va însoți chifteluțele. Se servesc alături de piure de cartofi și o linguriță dulceată de merișoare.

Câtă carne conțin, de fapt, crenvurștii. La ce să fii atent atunci când vrei să cumperi acest produs. Te vei gândi de două ori înainte să îl consumi

Sigur ai mâncat cel puțin o dată crenvurști din comerț. Totuși, s-ar putea să te mai gândești dacă ar trebui să cumperi acest produs, după ce vei citi acest articol. Vezi mai jos ce conțin, de fapt, crenvurștii din țară.

Citește și Ce conține, de fapt, telemeaua din Lidl, Carrefour sau Kaufland. Mulți români nu au habar ce mănâncă

Pe rafturile magazinelor de la noi din țarăă se găsesc foarte multe tipuri de crenvurști.

De cele mai multe ori, românii optează pentru acest produs datorită faptului că sunt ușor de integrat în anumite preparate și sunt și gustoși.

Dimineața, alături de roșii, ouă fierte și puțină brânză, aceștia sunt ideali.

Însă, puțini dintre cei care aleg să îi pună în coșul de cumpărături știu, de fapt, ce conțin. Toată lumea știe faptul că subiectul legat de crenvurști este unul foarte discutat, părerile fiind împărțite de cele ai multe ori.

Sunt mulți români care îi consideră o variantă facilă și gustoasă de mic dejun.

În România, crenvurștii sunt consumați atât de adulți, cât și de cei mici. De obicei, atunci când trebuie să aleagă tipul de crenvurști, românii oscilează între cei din carne de pui sau de porc.

Totuși, puțini sunt cei care se întreabă câtă carne conțin ei, cu adevărat.

Crenvurștii, niciodată recomandați pentru micul dejun

Probabil știi că rețeta de crenvurști trebuie să conțină și carne, însă, uneori, etichetele s-ar putea să te surprindă.

Crenvurștii din comerț sunt făcuți din carne și condimente menite să le dea un gust bun. Însă, nu toate etichetele specifică adevăratul conținut de carne din produsul respectiv.

În general, crenvurștii sunt buni dacă au în compoziție cel puțin 70%.

În urmă cu puțin timp, cei de la InfoCons au analizat mai multe tipuri de crenvurști existenți pe piață.

Dincolo de conținutul de carne și de condimente, majoritatea lor aveau o listă destul de bogată de E-uri. Dar, pentru că nu multă lume acordă importanță listei de ingrediente, crenvurștii continuă să se numere printre alimentele preferate ale românilor.

Printre altele, specialiștii trag un semnal de alarmă și includ crenvurștii pe lista alimentelor nesănătoase. Se recomandă să fie consumați moderat și, cel mai important, să fie fierți înainte de a fi mâncați.

În acest fel, te asiguri că stai departe de anumite boli de stomac.

În România, crenvurștii sunt consumați cel mai des la micul dejun. Specialiștii nu încurajează acest obicei, mai ales că, dimineața, organismul trebuie să își asigure vitamine și minerale.

Crenvurștii nu sunt deloc o variantă bună atunci când vine vorba de prima masă din zi. Micul dejun trebuie să conțină alimente care să îți dea energie pentru o zi întreagă. Poate că nu mulți români știu, dar mezelurile, în principal, sunt cele care te lasă fără energie.

Citește și Pâinea din marile magazine, bombă cu ceas: „Pentru peste 66% dintre produse NU se menționează tipul de făină utilizată

În schimb, dacă vrei să faci față provocărilor de-a lungul zilei, poți opta pentru alimente sănătoase, cum ar fi fructe sau legume.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Drumul de mare viteză pe care toți șoferii îl așteptau e în impas. Vor mai trece ani de zile până când se va circula pe el
Capital.ro
Am pierdut cel mai mare actor. Toată lumea îl plânge: Te vom păstra în amintirea noastră
Playtech.ro
Ce să nu faci de Duminica Tomii pentru a nu avea ghinion la bani. Semnificaţia sărbătorii
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Țara în care prețurile sunt mai mici ca în România, iar salariul minim e 2.234 de euro. „Poți să nu lucrezi toată viața, dar primești pensie”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Prăjitura la borcan. Desertul rapid, fără coacere
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Anunț de ultimă oră pentru pensionari. Câți bani vei primi la pensie în funcție de data nașterii și stagiul complet de cotizare
Cancan.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o lună mai 2025 cum nu prea a mai fost, în România. Cum va fi vremea în București
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Regulă nouă pentru gunoi. Obligatoriu pentru toate gospodăriile. Se aplică în toată țara
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Pensii care trebuie înapoiate. Patru noi situații în care pensionarii sunt obligați să returneze banii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte