Ce conține, de fapt, celebrul salam Sinaia. Puțini sunt românii care se opresc din cumpărături pentru a citi eticheta cu ingredientele pe care le conține salamul Sinaia. În rândurile de mai jos, vă vom dezvălui ce conține, de fapt, unul dintre salamurile preferate de români.
Salamul Sinaia se găsește pe raturille din marile magazine. LIDL, Kaufland, Carrefour, Auchan, Profi sau Mega Image le vând românilor acest tip de salam.
Rețeta salamului Sinaia variază de la un producător la altul. Cristim, de exemplu, folosește carne de porc, slanină, carne de vită, sare, condimente și extracte de condimente, dextroză, sirop de glucoză și extract de sfeclă roșie. Din compoziția salamului mai face parte și ascorbat de sodiu (un antioxidant), arome naturale, conservant, cultura de starter. De asemenea, un salamul Sinaia de la Cristim mai poate conține și urme de lapte, lactoză și muștar.
Un alt producător român anunță că folosește, pe lângă carnea de porc și de vită, și slănină. Acesta mai adaugă și sare, condimente, extract de condimente și antioxidanți, printre care se numără asorbat de sodiu și cultură starter. De asemenea, mai pune și conservanți, adică nitrit de sodiu.
Povestea Salamul Sinaia începe în jurul anului 1885, atunci când un italian pe nume Filippo Dozzi se stabilește la cariera de piatră de la Piatra Arsă, din fostul cătun Poiana Țapului.
Acesta era de meserie pietrar și a venit în România împreună cu soția sa. Italianul obișnuia să amestece cărnurile și mirodeniile, astfel că, în 1910 a cumpărat o clădire în care funcționa un restaurant, un depozit de vinuri și un hotel și a început să producă celebrul salam Sinaia, potrivit Fanatik.
Dacă acum toți românii își pot cumpăra salamul Sinaia, în vremurile de demult acest produs era considerat un lux.