Ce cred elevii despre şcoala online: „E destul de greoi la început. Problema e lipsa de dispozitive, e un haos destul de mare”

La trei zile de la începutul şcolii, care se desfăşoară în mare parte online sau hibrid, mai mulţi elevi au descris pentru Ziare.com care sunt problemele cu care se confruntă, cea mai pregnantă fiind lipsa de dispozitive.
Romania TV
17 sept. 2020, 05:48
Ce cred elevii despre şcoala online:

Andreea Spatariu, presedinta Asociatiei Elevilor din Constanta, care invata la Colegiul National de Arte „Regina Maria”, identifica lipsa dispozitivelor pe care elevi si profesorii sa se conecteze la orele online drept una dintre cele mai mari provocari in momentul de fata, iar cei care au aparatura intampina diverse alte probleme.

„La grupa care merge fizic la scoala se pastreaza distanta, se poarta masca. Orele se transmit live pe laptop, elevii pot pune intrebari. Deocamdata, din ce stim, la mine in liceu este totul in regula, doar ca nu suntem obisnuiti cu acest mod de predare si pana cand ne obisnuim dureaza ceva mai mult. Profesorii nu stiu exact cum sa foloseasca aceste dispozitive, e un pic greoi la inceput, doar ca problema nu ar fi neaparat aceasta, cat lipsa de dispozitive, atat la profesori, cat si la elevi. Nu exista aceste dispozitive peste tot.

Povestea cu tabletele e destul de complicata. Achizitia de dispozitive a fost un dezastru. Apoi Ministerul a pasat responsabilitatea autoritatilor locale. Aceleasi autoritati locale care nu acorda burse, care nu au bani pentru materiale, care invoca tot felul de scuze, prin urmare nu vor cumpara acele dispozitive, sau daca se vor cumpara, nu se vor cumpara peste tot, si vor exista elevi fara acces la educatie.

Acest haos este rezultat al comunicarii defectuoase din partea Ministerului Educatiei. Acum mai putin de o luna nu stiam absolut nimic. Dupa, de la inceputul lunii septembrie a fost un val cu ordin de ministru, hotarare de guvern, foarte multe acte normative, oamenii nu au stiut cum sa le implementeze, nu au avut nici resursele necesare”, mai spune liderul elevilor din Constanţa.

Iulian Cristache, presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti (FNAP), sustine ca situatia inceperii noului an scolar este mult mai grava decat ceea ce se vede la exterior.

„Contextul era unul special si era clar pentru mine si pentru majoritatea parintilor ca nu vom avea lapte si miere la nivelul sistemului educational atata timp cat sistemul a fost subfinantat 30 de ani. Acum au iesit la iveala aceste subfinantari din fiecare an, astfel incat e greu de crezut ca intr-un interval de patru-cinci luni de zile totul se putea pregati perfect.

Din pacate, lucrurile nu se raporteaza intocmai. Ministerul a solicitat inspectoratelor, inspectoratele au solicitat unitatilor de invatamant. Cred ca raportarile nu se fac in regula. Noi avem reprezentanti la nivelul inspectoratelor si ii intrebam daca este in regula, in hartii totul pare in regula, dar primim sesizari de la parinti ca la scoala cutare nu sunt masti, ca nu avem microfon de fond, ca nu avem net. In raportarile catre inspectorate totul este ok.

Ori ca nu au avut banii necesari, ori ca directorii nu vor sa deranjeze inspectorii sau primarii. Chiar daca tarziu au venit banii, daca am sti situatia reala se poate interveni. Daca sunt directori care nu declara realitatea si spun ca au masti, dar au doar pentru doua zile si asteapta in urmatoarele zile sa primeasca de nicaieri, este haos”, a spus Iulian Cristache.

Citeşte şi: Elev de la liceul „Gheorghe Şincai”din Capitală, confirmat cu COVID-19. Clasa lui îşi va desfăşura cursurile online

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Pârtia din București de care puțini știu. Accesul era gratuit și se putea ajunge foarte ușor la ea
Capital.ro
Bancnotele care dispar din circulație. Nu vor mai fi disponibile din aprilie. Anunț pentru toți românii
Playtech.ro
Ce conţine apa de la Kaufland Vreau din România. Un expert a spus exact, o mai cumperi?
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
Mesajele înfiorătoare trimise de Andrew Tate fostei iubite: „Ce rost să te am dacă nu te bat?”
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
Dragnea, ironii despre Ciolacu: Era cel mai bun la schimbat scrumiere
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Ce pensie primește un român care a muncit 15 ani! Diferența pe care o acoperă statul
Cancan.ro
Indecente la piscină! Le-am prins trăgând de bikinei, până când nu a rămas mai 'nimic' din ei. Recunoști protagonistele?
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Lovitură pentru George Simion. Decizia BEC, definitivă. A fost eliminat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
Descoperire șocantă în casa unei rude de a lui Petre Roman
MediaFlux
Numerele de telefon la care nu trebuie să răspunzi niciodată. Cu ce cifre încep
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este primarul care folosește un stilou cu cerneală verde, așa cum făcea Florian Coldea, pentru a semna acte oficiale