Ce cuvinte nocive nu trebuie să rostești. De zeci de ani, medicul Vlad Ciurea vorbește despre sănătatea creierului, dar și despre cum poate fi menținută aceasta pe termen lung.
De asemenea, celebrul neurochirurg a explicat care sunt factorii care influențează negativ activitatea creierului și cum omoară acesta celulele nervoase.
Vlad Ciurea spune că cel mai mare dușman al creierului este în prezent, stresul. Acesta este principalul vinovat pentru toate neplăcerile din viața de zi cu zi. Mai mult, medicul dezvăluie că din cauza stresului vasele se închid, celulele nervoase nu mai funcţionează și din această cauză nu mai intră oxigen şi nici elemente metabolice, potrivit Antena3CNN.
Potrivit neurochirurgului, celulele sunt legate între ele. O celulă puternică are până la 10.000 de legături cu alte celule și transmite inactivitatea, prăbușirea, disfuncționalitatea unei celule nervoase.
Atunci când creierul este supus stresului se produce o prăbuşire a structurilor cerebrale și în cele din urmă apar bolile neurodegenerative, de memorie, de gândire, de judecată, de decizie, și acele boli cumplite de tip de mență, adică tot creierul nu mai funcționează.
Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit că bolile neurodegenerative sunt:
Dacă primul factor de îmbolnăvire a creierului este stresul al doilea este apăsarea, frica, anxietatea, panica și teroarea. Acestea fac ca encefalul să nu mai funcţioneze normal.
Medicul atrage atenția că informaţiile de tipul ”încă un avion a căzut, încă o casă a luat foc, încă un cutremur”, sunt ca o picătură chinezească pentru creier.
De asemenea, neurochirurgul atrage atenția că informațiile negative precum: ”eşti cam palid, parcă nu eşti tu, îţi e rău?”, te pot băga în spital imediat.
Pe locul trei și patru al principalilor factori care duc la îmbolnăvirea creierului se află mâncarea în exces, alcoolul și tutunul. Acestea duc la obstrucţia vaselor de sânge.
Care sunt principalii factorii nocivi în activitatea creierului
Alți factori nocivi pentru creier potrivit profesorului, sunt invidia şi cearta. Mai mult, acesta subliniază faptul că cele mai multe celule nervoase se pierd la divorţ.
Ca să îți menții sănătatea creierului tău, medicul recomandă zâmbitul de dimineaţă sau în cursul zilei, și doar gânduri pozitive. Totodată, foarte importante pentru creier sunt îmbrățișările, despre care neurochirurgul spune că sunt ca un balsam atât pentru suflet cât și pentru minete.
Principalii factorii benefici pentru activitatea creierului:
Citește și Profesorul Vlad Ciurea explică ce efect miraculos are apa băută dimineață, pe stomacul gol