Ce declarații a făcut Klaus Iohannis după întâlnirea cu președintele din Argentina. Ce se întâmplă cu cerealele din Ucraina: „România va continua să îşi îndeplinească rolul cu maximă responsabilitate”

Președintele Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială în Argentina, unde a discutat cu omologul său problema cerealelor la nivel global. Această discuție a fost relevantă, în măsura în care atât România, cât și Argentina sunt pioni importanți care asigură securitatea alimentară la nivel global.
Alina Costache
25 apr. 2023, 21:04
Ce declarații a făcut Klaus Iohannis după întâlnirea cu președintele din Argentina. Ce se întâmplă cu cerealele din Ucraina: „România va continua să îşi îndeplinească rolul cu maximă responsabilitate”

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații cu privire la modul în care România va gestiona exporturile alimentare dinspre Ucraina spre celelalte țări, punând accentul pe faptul că țara noastră va continua să își îndeplinească rolul cu „maximă responsabilitate”.

Citește și: Rareș Bogdan: „Nu e normal ca un membru de CA de la stat să aibă 12.000 euro sau un fost angajat din minister trei pensii”

„Am discutat cu domnul preşedinte Fernandez şi despre rolul important pe care îl au România şi Argentina în calitate de contributori importanţi la securitatea alimentară globală. Ameninţările la adresa securităţii alimentare au sporit pe fondul consecinţelor globale negative ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei, în imediata vecinătate a României. I-am prezentat domnului preşedinte demersurile României pentru a facilita exporturile alimentare esenţiale dinspre Ucraina spre restul lumii, în special spre statele în curs de dezvoltare. România va continua să îşi îndeplinească rolul cu maximă responsabilitate”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis: „„Atât Argentina, cât şi România au cunoscut perioade dificile în istoria contemporană”

Președintele Klaus Iohannis se află în vizită în Argentina, unde a avut o întâlnire cu omologul său, Alberto Fernández, în care au discutat despre cum România sunt pioni importanți în ceea ce privește securitatea alimentară, pe fondul crizei generate de războiul din Ucraina.

„Am avut şi un schimb aprofundat de opinii cu preşedintele Fernandez cu privire la războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, care afectează profund securitatea în regiunea noastră, a Mării Negre, dar şi a Europei, cu unde de şoc la nivel euroatlantic şi global. România şi Argentina participă, prin contribuţiile lor în cadrul instituţiilor internaţionale, la eforturile de soluţionare a situaţiilor de criză la nivel global prin dialog, diplomaţie, prin apărarea principiilor şi a valorilor universale conform Cartei ONU, a democraţiei şi a statului de drept”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai precizat că România apreciază aportul Argentinei în menținerea securităţii şi a stabilităţii la nivel regional şi global, mai ales dat fiind că aceasta joacă un rol activ din acest punct de vedere.

„Atât Argentina, cât şi România au cunoscut perioade dificile în istoria contemporană. Avem, cu atât mai mult, o misiune comună de îndeplinit, în apărarea drepturilor omului şi a statului de drept în toate forurile multilaterale relevante”, a adăugat el.

Președintele României a mai subliniat faptul că Summitului UE – Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene are o importanță deosebită. Această întâlnire va avea loc la Bruxelles în luna iulie.

„Dorim să contribuim, prin implicarea noastră constructivă, la succesul acestuia, în beneficiul cetăţenilor de pe ambele continente şi să stimulăm dialogul politic şi cooperarea economică între Uniunea Europeană şi partenerii noştri latino-americani”, a mai spus el.

Citește și: Klaus Iohannis, despre propunerile din coaliție privind supraimpozitarea veniturilor bugetarilor: „Dacă vrem să umblăm la salarii şi impozitare, ok, dar hai să o facem pe tot sistemul”

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul superb din România în care turiștii n-au voie să intre. E foarte important pentru țara noastră
Capital.ro
Zi de doliu pentru România. Adio, maestre! Maia Morgenstern e devastată
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Românii pot intra în CAPCANA taloanelor de pensii! La ce să fii FOARTE atent
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Pensionarii lui Ceaușescu. Județele în care se plătesc cele mai mari pensii din țară
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Şoc în România. Se întoarce Băsescu. A decis clar după câțiva ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Poșta Română distribuie deciziile de recalculare a pensiilor
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...