În principiu, într-adevăr, procesul de optimizare SEO targetează în conținutul său anumite cuvinte cheie și expresii de căutare, ce contribuie la poziționarea site-ului respectiv în topul rezultatelor returnate de Google în urma unei căutări specifice, inițiate de către utilizatorul de Internet. Returnarea rezultatelor se face în funcție de interesele internautului, potențial client, raportate la oferta comercială promovată prin optimizare.
Google este motorul de căutare de referință pentru această tehnică de e-marketing, întrucât deține monopolul la nivel atât național, cât și internațional, în general, privind popularitatea și utilizarea sa în rândul internauților. În ceea ce privește site-urile care beneficiază, de obicei, de optimizare SEO, din rândurile de mai sus decurge cu ușurință că este vorba, în special, de magazine online. Totuși, o ofertă comercială poate fi reprezentată și de anumite servicii, nu doar de produse.
Ca atare, optimizarea SEO poate fi aplicată inclusiv pentru firme ori companii ce dețin pagini web de prezentare și doresc branding pe Internet, alături de obținerea de noi clienți pe această cale. De exemplu: agenții de consultanță, agenții de turism, agenții de publicitate, clinici medicale ș.a.m.d.
Revenind la latura tehnică a procesului de optimizare SEO – spunem „proces” fiindcă este vorba de un cumul de activități aplicate și susținute pe termen lung, rezultatele apărând și ele în timp –, specialiștii cărora le revin depistarea și soluționarea detaliilor tehnice au în vedere:
Actualizarea / crearea arhitecturii de link-uri interne, după caz
Optimizarea site-ului din punct de vedere mobile friendly
Verificarea conținutului duplicat (în SEO, conținutul trebuie să fie unic și relevant pentru utilizator)
Valabilitatea certificatului de securitate SSL
Identificarea secțiunilor nesecurizate din site
Existența unui fișier de tip Robots.txt și utilizarea corectă a acestuia (definirea paginilor indexate vs. cele restricționate)
Existența unui Sitemap XML actualizat la zi și structurat corespunzător
Setarea unei versiuni preferate a site-ului (cu sau fără www)
Setarea atributului hreflang pentru limba în care este creat site-ul ori pentru site-urile concepute în mai multe versiuni de limbă (română și engleză, de pildă)
Implementarea elementelor de paginație (folosirea tag-ului canonical etc.)
Existența unor subdomenii (spre exemplu, blog)
Existența și implementarea corectă a diferitelor tipuri de redirecturi (Redirect 301, 302)
Existența și soluționarea eventualelor erori, cum sunt cele de tip 404 ș.a.
Pentru servicii de tip Search Engine Optimization, în România, există la ora actuală numeroase agenții de profil sau agenții de marketing online, care includ și astfel de servicii, alături de PPC (Pay Per Click) și nu numai. Pentru a te bucura de rezultate conform așteptărilor, apelează la o agenție cu o vastă experiență în domeniu, cu servicii integrate și performanțe notabile pentru un portofoliu variat de clienți!