Ce documente trebuie să ai la tine dacă pleci în Bulgaria, Grecia sau Turcia cu maşina. Trei acte nu pot lipsi din portofel!

Dacă pleci în vacanţă în afara ţării, cu maşina, trebuie să ştii că există trei documente care nu trebuie să-ţi lipsească: asigurarea RCA, asigurarea CASCO şi asigurarea de sănătate. Iată ce acoperă și în ce condiții pot fi cumpărate aceste trei tipuri de asigurări.
Filip Stan
11 iul. 2023, 10:45
Ce documente trebuie să ai la tine dacă pleci în Bulgaria, Grecia sau Turcia cu maşina. Trei acte nu pot lipsi din portofel!
Ce documente trebuie să ai la tine dacă pleci în Bulgaria, Grecia sau Turcia cu maşina. Trei acte nu pot lipsi din portofel!

Ce documente trebuie să ai la tine dacă pleci în Bulgaria, Grecia sau Turcia cu maşina. În afară de asigurarea RCA- în absența căreia nu doar că riscați amenzi usturătoare pe teritoriul României, dar nici nu veți putea ieși legal din țară- o asigurare de călătorie precum și o poliță CASCO fac diferența în situații dificile, scrie studiifinanciare.ro.

Poliţa RCA îl asigură pe șofer că este acoperit în cazul în cazul unui accident. Asigurarea este emisă împreună cu componenta Carte Verde, ceea ce înseamnă că în cazul în care șoferul român provoacă un accident oriunde în sistem, adică în aproape toată Europa, inclusiv țările preferate de noi ca destinații turistice de vară (Grecia, Bulgaria și Turcia), daunele vor fi acoperite de asigurătorul RCA.

Citeşte şi: Vacanță de coșmar pentru zeci de turiști cazați în Costinești. Unii au ajuns la spital

Asigurarea CASCO îți garantează că vei avea cu ce să repari mașina în cazul în care suferi un accident în care ești chiar tu cel vinovat și nu vei beneficia, deci, de acoperirea RCA a celuilalt șofer. Mai mult, asigurarea CASCO presupune că asigurătorul te va despăgubi inclusiv în caz că mașina este furată.  O poliță, chiar și full CASCO, acoperă o gamă largă de evenimente, însă este bine de știut că presupune și destule excluderi (de exemplu, dacă mașina ia foc din cauza unor elemente electrice, cei mai mulți asigurători nu plătesc despăgubirea. Fără o sumă suplimentară, nu sunt asigurate în mod normal nici părțile din sticlă ale mașinii și nici anvelopele și nu sunt plătite nici pagubele suferite în service sau pe platforma de tractare).

Citeşte şi: Experiența neplăcută a mai multor turiști români plecați la Budapesta. Pentru ce au primit amendă

Asigurarea pentru sănătate este obligatorie în vacanță. Deși prețul acesteia este extrem de mic, undeva la 200 de lei pentru o vacanță de opt zile pentru toată familia, despăgubirile în caz de boală sau accidentări sunt semnificative, mai exact, doar pentru tratamente medicale suma ajunge la aproximativ 30.000 de euro. Şi asigurările de călătorie au , la rândul lor, foarte multe excluderi și de aceea și în acest caz trebuie citită cu mare atenție secțiunea dedicată. Cele mai cunoscute excluderi sunt accidentele întâmplate în timpul practicării unor sporturi considerate periculoase, întrucât lista acestor sporturi este foarte lungă. Pentru astfel de situații puteți cumpăra, însă, un supliment de asigurare.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?