În primul rând, găinile se apucă să mănânce ouă din cauza lipsei de calciu. Păsările nu ar trebui să se hrănească cu ouăle lor, deoarece acest lucru ar reprezenta un risc pentru supraviețuirea speciei. Desigur, o găină ar trebui să aibă grijă de ouăle sale după ouat, pentru a asigura nașterea puilor săi.
Orice modificare a comportamentului obișnuit la un animal poate fi un simptom al dezechilibrului în corpul acestuia. Este foarte important să fim atenți dacă înregistrăm un comportament neobișnuit, ca să menținem sănătatea acestor păsări.
Cauzele consumului de ouă la găini:
Metodele prin care putem dezvăța găinile să mai mănânce ouă
Metoda 1
Mergeți la o farmacie veterinară și luați calciu furajer. În acest fel veți ajuta găina să nu mai mănânce ouă.
Metoda 2
Luați un ou de plastic și folosiți-l pe post de cuibar, iar pe celelalte le strângeți.
Metoda 3
O altă variantă ar fi construirea unui cuibar mai special. De regulă, este recomandat să existe câte un cuibar de 30cm x 30cm la fiecare cinci găini. Atunci când cuibarele sunt prea mici sau prea puține putem asista la strivirea sau spargerea ouălor. De asemenea, găinile pot deveni stresate sau agitate, lucru care va accentua procesul ciugulitului. Suntem siguri că doriți să reduceți spargerea ouălor și totodată șansele ca găinile să le prindă gustul. Astfel:
Citește și Ritual ciudat în noaptea nunţii. O mireasă a fost şocată când iubitul ei a făcut dezvăluirea