Ce efect are cafeaua asupra ficatului. Este una dintre cele mai controverate băuturi şi conține o cantitate mare de antioxidanți. Aceștia au un efect extrem de benefic asupra glandei tiroide, reduc riscul de a dezvolta boli oncologice, întineresc pielea și normalizează activitatea multor organe interne.
Citeşte şi: Cine sunt cei care trebuie să consume doar o ceașcă de cafea pe zi. Medicii au elucidat misterul
„Datorită cafelei, ficatul începe să funcționeze mai bine, iar celulele acestui organ, deteriorate anterior din cauza alimentației excesive și a consumului regulat de alcool, se refac rapid”, spune nutriționistul, potrivit actualno.com.
Potrivit expertului, doar cafeaua preparată natural poate fi benefică pentru ficat. Motivul constă în boabe: acestea conțin acid clorogenic, care, atunci când este eliberat în sânge, ajută la refacerea celulelor deteriorate ale glandei vitale.
Dr. Dmitrieva notează că această băutură naturală îmbunătățește nu numai starea ficatului, ci ajută și la accelerarea activității mentale. Fiind un stimulent natural, băutura promovează concentrarea și atenția rapidă, dar acest efect este de scurtă durată.
Consumul de cafea are și el contraindicațiile sale. De exemplu, atunci când este consumată în exces (mai mult de 2 cești pe zi), cafeaua elimină calciul și fierul din organism. Prin urmare, persoanele cu anemie feriprivă sau cu osteoporoză nu ar trebui să se lase purtate de cafea. Este suficient ca acestea să bea 1 ceașcă de cafea pe zi.