Ce era, de fapt, cimentul care l-a împins pe Irinel Columbeanu spre drumul falimentului: „Columbeanitul nicidecum nu era un ciment”

Ce era cimentul pe care Irinel Columbeanu l-a lansat la începutul anilor 2000. S-a aflat de ce Columbeanitul nu a avut, de fapt, succes. Mâna dreaptă a fostului afacerist a dezvăluit totul.
Alina Costache
13 iun. 2024, 16:38
Ce era, de fapt, cimentul care l-a împins pe Irinel Columbeanu spre drumul falimentului: „Columbeanitul nicidecum nu era un ciment”
Ce era, de fapt, cimentul lui Irinel Columbeanu

Irinel Columbeanu s-a numărat printre cei mai prosperi oameni de afaceri din România. În urmă cu mai bine de 20 de ani, acesta a avut o idee de afaceri menită să îi genereze venituri colosale. Din păcate, planul său nu a mers deloc așa cum se aștepta.

Fostul milionar a fost mereu un nume puternic pe scena afacerilor din țară, care nu a dus niciodată lipsă de bani și nici de idei prin care să îi înmulțească. Cu toate astea, la un moment dat, una dintre acestea l-a costat enorm.

Irinel Columbeanu și-a dorit să revoluționeze industria construcțiilor prin lansarea unui nou ciment. Afaceristul a deschis o fabrică de columbeanit în Târgu-Cărbunești, județul Gorj, o investiție foarte curajoasă, având în vedere că a avut nevoie de 7 milioane de euro pentru a-și vedea visul cu ochii.

Citește și: Irinel Columbeanu, emoționat până la lacrimi de gesturile prietenilor săi. Videoclipul a devenit viral pe TikTok. ”Bravo, Serghei Mizil”

Pentru că, de fapt, nu avea suma necesară, Columbeanu s-a împrumutat la mai multe bănci și a girat cu mai multe terenuri și imobile, printre care și faimoasa vilă de la Izvorani, care ulterior a ars din temelii.

La mai bine de două decenii de la ridicare fabricii din Gorj, Toader Paști Cristian, fostul director general a vorbit despre planul lui Columbeanu. Acesta a dezvăluit de ce afacerea nu a funcționat și de ce cimentul-minune nu a fost primit pe piață așa cum se aștepta afaceristul.

Toader Paști Cristian a fost mâna dreaptă a lui Irinel Columbeanu pe tot parcursul punerii în aplicare a planului. În teorie, lucrurile păreau să meargă ca pe roate, dar, în practică, lucrurile nu arătau deloc bine.

„Am fost încântat de ce voia dânsul să facă. Sigur că aveam foarte puține date tehnice ca să poți să analizezi cat de serioasă este treaba. Am mers lângă dânsul pe parcurs, mi-am dat seama că materialul era încă necopt pentru a ieși în piața materialelor de construcții”, a declarat fostul director general, la XNS.

Citește și: Ipoteză halucinantă despre incendiul care a mistuit vila lui Irinel Columbeanu. De ce ar fi ars, de fapt, imobilul impunător de la Izvorani: „Era imposibil să ia foc”

Un alt dezavantaj a fost, potrivit lui Toader Paști Cristian, că acest ciment nu a fost niciodat acreditat. Cimentul lui Irinel Columbeanu a fost conceput pentru a putea fi folosit la temperaturi scăzute. Chiar dacă avea toate datele unui produs de succes, cimentul a fost într-un continuu proces de acreditare.

„El era în curs de acreditare și avea foarte multe probleme din punctul ăsta de vedere. Eu și cu specialiștii din fabrică am făcut un referat și am arătat punctele negre ale acestui material”, a mai spus Toader Paști Cristian.

După eșecul colosal, Toader Paști Cristian a recunoscut că, de fapt, columbeanitul nu era deloc un ciment minune. Potrivit compoziției și caracteristicilor sale acesta era un ipsos.

„Columbeanitul nicidecum nu era un ciment, sau nu era un liant ca să spun așa, era un ipsos de mai bună calitate. (…) Columbeanitul de fapt era un gips. Putea fi valorificat foarte bine, dar nicidecum să îl valorifici pe post de ciment și să îl bagi în structura de rezistență”, a concluzionat fostul director general al fabricii.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Armata devine obligatorie în România!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Ce pensie alimentară plătește Gabi Bădălău, de fapt. Contre cu Claudia Pătrășcanu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Poliția strânge noi probe în dosarul „antrenorului de genii” acuzat de viol asupra unui minor
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!