Ce este atacul cibernetic de tip „spoofing”? Mulți dintre noi suntem, până acum, familiarizați cu înșelătoriile online, astfel că știm să fim atenți la greșelile de ortografie din e-mailurile false și să avem grijă la apelurile de la numere necunoscute. Dar, ce facem dacă mesajele provin din surse de încredere, sau par foarte mult să provină din surse de încredere?
Când un hacker fură identitatea unei surse de încredere, precum o companie sau o agenție controlată de stat și trimite oamenilor mesaje text, pe rețelele sociale sau prin e-mail. Dacă aceste escrocherii reușesc, oamenii își pot pierde ușor informațiile și datele.
Citește și : Noua înșelătorie pe telefon care te lasă fără bani pe card. Mesajul banal pe care nu trebuie să-l accesezi
„Spoofing”, sau falsificarea, se referă la faptul că un escroc se preface a fi altcineva, de obicei cineva în care ai incredere.
Falsificarea numărului de telefon al apelantului vine de la escroci care trimit informații falsificate către telefonul tău, sau către alte dispozitive de identificare a apelantului, care par a fi numele unei afaceri sau persoane legitime.
Falsificarea rețelelor sociale ar putea implica un mesaj „de la Facebook”, care să susțină, spre exemplu, că pagina sau contul dumneavoastră a încălcat regulile și amenință că îl închide.
Falsificarea e-mailului poate interveni atunci când un hacker încearcă să imite contul legitim al unei companii, prin crearea unei adrese de e-mail concepute pentru a arăta ca una autentică. În unele cazuri, un atac de falsificare a e-mailului poate apărea chiar de la contul original al unei companii, după ce un hacker a reușit să obțină acces la e-mailul unui angajat.
Citește și : 5 tehnologii revoluționare pe care le veți găsi doar într-o clinică stomatologică modernă
Falsificarea website-ului este o practică prin care escrocii creează o pagină web realistă, poate chiar folosind imaginea unui logo oficial, pentru a vă convinge să furnizați informații personale, precum datele cardului bancar.
Pe scurt, spoofing-ul este conceput pentru a arăta ca un mesaj de la o afacere legitimă și de încredere, care are scopul de a vă păcăli să credeți că provine dintr-o sursă sigură și de a vă solicita să divulgați informații cheie, precum numere de cont, parole, sau alte date sensibile ce pot fi utilizate pentru a vă fura identitatea.