Mâncarea este eliminată prin vărsături forțate, utilizarea excesivă de laxative sau diuretice. Din moment ce el sau ea poate avea episoade de eliminare a mâncării în secret, ei sunt adesea în măsură să-și ascundă problema pentru o perioadă lungă de timp. Cei care suferă de bulimie nervoasă folosesc adesea aceste comportamente într-o încercare de a preveni creșterea în greutate și/sau ca un mijloc de a face față unor circumstanțe sau situații dificile. Pentru aceste persoane, este recomandat un tratament în colaborare cu un specialist în domeniu.
Este de două feluri
Bulimia nervosă prin eliminarea mâncării – în majoritatea cazurilor, cei care suferă de această tulburare de alimentație vor apela la vărsături autoinduse sau vor face abuz de laxative, diuretice sau clisme.Bulimia nervosă fără eliminarea mâncării -în această formă de bulimie nervoasă, individul va folosi alte metode pentru a nu lua în greutate, cum este repausul alimentar excesiv. În aceste cazuri, forma tipică de eliminare a mâncării, cum sunt vărsăturile autoinduse, nu sunt utilizate regulat.
Citeşte şi Cum se simt, de fapt, femeile anorexice
Cauzele bulimiei
Cauza exactă a bulimiei nervoase este în prezent necunoscută. Specialiștii cred că mai mulți factori contribuie la dezvoltarea acestei tulburări de alimentație, inclusiv influențele genetice, de mediu, psihologice și culturale. Unele dintre principalele cauze ale bulimiei includ: stresul, antecedente de abuz sau traume, stimă de sine scăzută.
Cu ce tratament te vindeci de boală
Din moment ce imaginea negativă asupra corpului și stima de sine scăzută sunt adesea factorii care stau la baza bulimiei, este important ca terapia să fie integrată în procesul de recuperare. Tratamentul include, de obicei: îmbunătățirea părerii despre sine, recunoașterea și schimbarea credințelor iraționale legate de greutatea și forma corpului și rezolvarea problemelor emoționale. Faza finală a tratamentului se concentreaza pe vindecarea de problemele emoționale care ar putea cauza această tulburare de alimentație.