Ce este de fapt detoxifierea ficatului și de ce cura cu sucuri NU este recomandată

Ficatul este responsabil pentru eliminarea impurităților din organism. Cura cu sucuri de fructe poate mai degrabă dăuna acestui proces, însă există trei factori esențiali prin care poți îmbunătăți funcționarea acestui organ.
Ruxandra Rădulescu
12 ian. 2022, 09:35
Ce este de fapt detoxifierea ficatului și de ce cura cu sucuri NU este recomandată

Ficatul este cel mai mare organ intern al corpului tău. Este responsabil pentru peste 500 de funcții diferite din organism. Una dintre aceste funcții este detoxifierea și neutralizarea toxinelor.

Știind că ficatul este un organ de detoxifiere, ați putea crede că efectuarea unei curățări a ficatului ar putea ajuta corpul să se recupereze mai repede după un weekend plin de execese și să ofere organismului acel echilibru ce stimulează metabolismul, pentru a pierde în greutate mai repede.

Mierea are efecte miraculoase asupra organismului. Previne diabetul, te scapă de alergii și reglează nivelul colesterolului

Realitatea este că toxinele sunt peste tot în mediul nostru, iar organismul nostru are capacitatea de a se apăra împotriva acestor toxine în mod natural.

Desigur, există lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți sănătatea și pentru a susține o funcționare sănătoasă a ficatului.

Nu există dovezi că o curățare a ficatului ajută la pierderea în greutate. De fapt, studiile au arătat că anumite tipuri de diete de detoxifiere pot reduce rata metabolică a organismului, ceea ce ar încetini de fapt pierderea în greutate.

Făcând o curățare a ficatului, oamenii pot pretinde că pierd în greutate. Dar, în majoritatea cazurilor, este doar o pierdere de lichide. Odată ce acești oameni își reiau obiceiurile alimentare obișnuite, de multe ori își revin în greutate foarte repede.

Băuturile pentru curățarea ficatului și detoxifiere sunt băuturi care conțin o varietate de ierburi, fructe și legume.

Ingredientele lor comune includ următoarele: radacina de papadie, brusture, sfeclă, scorţişoară, curcumă, ghimbir.

În prezent, niciun studiu științific nu arată că băuturile pentru curățarea ficatului și detoxifiere sunt eficiente. De fapt, majoritatea afirmațiilor făcute de producători sunt pur și simplu trucuri de marketing – sau, în cel mai bun caz, se bazează pe dovezi anecdotice.

Deși se pretinde că băuturile elimină toxinele, rareori se clarifică ce toxine specifice elimină sau cum.

În plus, nici un studiu nu a arătat că oamenii sănătoși au o acumulare de toxine în corpul lor și nici nu există studii care să confirme că detoxificările pe bază de plante vă pot îmbunătăți sistemul naturale de detoxifiere.

Soluții eficiente pentru a îmbunătăți sănătatea ficatului

Deși nu puteți modifica factorii genetici, vă puteți concentra asupra modificărilor stilului de viață pentru a vă proteja împotriva bolilor hepatice:

Limitați consumul de alcool: alcoolul este o toxină cu care ficatul dumneavoastră este responsabil să o facă față. Când este consumat în cantități excesive, poate provoca leziuni hepatice. Doza recomandată este doar o băutură standard pe zi pentru femei și două pentru bărbați până la vârsta de 65 de ani.

După vârsta de 65 de ani, bărbații ar trebui să se limiteze la un singur pahar de alcool pe zi. Consumul moderat de alcool este cel mai important factor de protecție împotriva bolilor hepatice. Nu luați niciodată medicamente, chiar și acetaminofen (Tylenol), în aceeași perioadă de 24 de ore cu consumul de alcool.

Alegeți medicamentele cu atenție: ficatul dumneavoastră trebuie să proceseze medicamente, așa că fie că este vorba de medicamente eliberate pe bază de rețetă sau fără prescripție medicală, alegeți-le cu atenție și discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile alternative. Cel mai important, nu amestecați niciodată alcoolul cu niciun medicament.

Menține o greutate sănătoasă: bolile hepatice non-alcoolice sunt asociate cu probleme metabolice, cum ar fi obezitatea și diabetul de tip 2.

Cei mai importanți trei factori care vă ajută să vă mențineți ficatul sănătos sunt aportul de calorii, exercițiul fizic și calitatea dietei.

Aportul de calorii: aportul zilnic recomandat de calorii este de aproximativ 1.600 până la 2.400 de calorii pe zi pentru femeile adulte și 2.000 până la 3.000 de calorii pentru bărbații adulți. Medicul dumneavoastră vă poate oferi o gamă adaptată profilului dumneavoastră individual de sănătate.

Nu combina niciododată aceste alimente! Te poți îngrășa exagerat de tare! Avertismentul specialiștilor

Exercițiul fizic: Exercițiul este necesar pentru a arde calorii și a pierde în greutate. Numai schimbările dietei nu funcționează bine sau pe termen lung. Mișcarea și consumul de calorii ajută organismul să elimine greutatea în plus.

Calitatea dietei: În timp ce caloriile sunt importante, dacă urmați o dietă cu conținut scăzut de calorii și toate aceste calorii provin din mâncare procesată, este posibil să nu puteți pierde în greutate.

Mâncarea nedorită procesată este de calitate scăzută. Pentru a vă ajuta ficatul să funcționeze cât mai bine și pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate, alegeți alimente de înaltă calitate.

Aceasta include o varietate de: legume, fructe, cereale integrale nerafinate, grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline și nucile, proteine, cum ar fi puiul, peștele și ouăle.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Lacrimi și durere la despărțirea de Andrei Perneș de la Mireasa. Imagini sfâșietoare de la înmormântare / FOTO
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Ce amendă poți primi dacă arunci chiștocul de la țigară pe geamul de la mașină. Țara europeană în care poți ajunge la închisoare pentru un astfel de gest
Capital.ro
Retragere numerar de la ATM. Avertisment pentru românii cu card. Se activează manual la bancomat
Playtech.ro
Dezastru pentru Armata Română. Ce loc ocupă ţara noastră la capitolul trupe şi armament
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Fostul consilier parlamentar Avram Gal spune că e esențial ca România să aibă un nou ministru de Externe: „Avem nevoie de diplomație clară și asumată”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Ți se rupe sufletul! Tatăl lui Andrei Perneș de la Mireasa, în lacrimi! Nu s-a putut desprinde de sicriu / FOTO
Spynews
Top 10 cele mai sigure țări de vizitat pentru femei. Unde poți călători singură fără probleme
Evz.ro
Ajutor de la Guvern pentru românii cu probleme. Va fi gratis de la 1 martie
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Andrei Perneș! Familia și prietenii sunt îngenunchiați de durere
Cancan.ro
BREAKING | Sănătatea Papei Francisc s-a deteriorat! Vaticanul vine cu cele mai proaste vești
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Băsescu, umilință greu de îndurat. S-a văzut în direct la TV: Creier îmbuibat de alcool
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Elon Musk neagă afirmațiile despre amenințările SUA de a întrerupe accesul Ucrainei la Starlink
MediaFlux
Se dă a 13-a PENSIE în APRILIE! Cine primește BANII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ucraina – trei ani de război: de la racheta de tenis la drona militară