Ce este Dogecoin și cum să investești în această criptomonedă

Dogecoin este o criptomonedă care a fost creată în glumă. I se mai spune și criptomoneda meme, deoarece logo-ul care reprezintă un Shiba Inu se bazează pe un meme. Spre deosebire de Bitcoin, moneda care a fost concepută pentru a fi rară (existând un anumit număr de monezi), Dogecoin este o monedă abundentă. 10.000 de monede noi sunt minate în fiecare minut, fără a exista o ofertă maximă.
Filip Stan
06 apr. 2022, 10:55
Ce este Dogecoin și cum să investești în această criptomonedă

Începând cu luna aprilie 2021, Dogecoin a devenit una dintre cele mai mari zece criptomonede în funcție de capitalizarea de piață – cu o valoare totală care a depășit 50 de miliarde de dolari, chiar dacă fiecare monedă individuală valorează câțiva cenți (mai puțin de un leu la ora actuală). Acest lucru este posibil deoarece există o mulțime de monede Dogecoin în lume. La ora actuală sunt aproximativ 130 de miliarde de monede Dogecoin în circulație.

Prin comparație, există doar 19 milioane de Bitcoin și, la fiecare 10 minute sunt minate doar 12,5 Bitcoinuri noi.

De îndată ce Dogecoin a fost lansat la sfârșitul anului 2013, a început să atragă o comunitate online entuziastă care a folosit DOGE pentru orice, de la a da bacșișuri străinilor pentru comentarii bune pe Reddit până la a ajuta la trimiterea echipei jamaicane de bob la Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 de la Soci.

Cum a apărut Dogecoin

Dogecoin a fost lansată ca o glumă la sfârșitul anului 2013 de către dezvoltatorii de software Billy Marcus și Jackson Palmer, prieteni de pe Reddit care nu se întâlniseră niciodată offline. Aceștia au combinat două teme populare pe atunci în cercul lor online: criptomoneda Bitcoin, aflată în ascensiune, și un meme cu un Shiba Inu, dar și o versiune greșită a cuvântului „câine”.

Deși nu se așteptau în veci, Dogecoin a prins aproape imediat la public. Site-ul dogecoin.com primind peste un milion de vizitatori în prima lună. O parte din ceea ce a făcut Dogecoin amuzant este faptul că era (și este) o criptomonedă cu drepturi depline, cu propriul blockchain și un sistem de minerit similar cu cel folosit de Litecoin. Prețurile scăzute și abundența au făcut-o atractivă pentru speculatorii care speră că valoarea sa va crește vertiginos.

Cum funcționează Dogecoin?

Dogecoin este o criptomonedă care funcționează pe tehnologia blockchain, la fel ca Bitcoin și Ethereum. Blockchain este un registru digital distribuit și securizat care stochează toate tranzacțiile efectuate cu ajutorul unei monede digitale descentralizate.

Persoane numite mineri folosesc computere pentru a rezolva ecuații matematice complexe pentru a procesa tranzacțiile și a le înregistra în blockchain-ul Dogecoin – un așa-numit sistem „proof of work”. În schimbul procesării tranzacțiilor și al susținerii registrului blockchain, minerii câștigă Dogecoin suplimentar, pe care îl pot păstra sau vinde pe piața liberă.

Dogecoin poate fi folosit pentru plăți și achiziții, dar nu este un depozit de valoare foarte eficient. 0ș

Cum poți cumpăra Dogecoin

Pentru a cumpăra Dogecoin accesează o platformă de tranzacționare de criptomonede precum eToro, Binance sau Kraken. Finanțează contul cu câțiva dolari și cumpără una sau mai multe monede, în funcție de preferințe. O altă modalitate de a cumpăra Dogecoin este din aplicația Revolut.

Achiziționarea se face foarte simplu și ușor la fel ca în cazul altor criptomonede.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre cum să cumperi un Dogecoin accesează https://tradingplatforms.com/ro/cumparati-dogecoin/, unde vei găsi un tutorial extrem de ușor de înțeles de către oricine.

Merită să investești în Dogecoin? 

Nu există un număr limitat de Dogecoine care există pe piață. Deoarece zilnic sunt lansate milioande de noi Dogecoin-uri, există un stimulent foarte mic pentru a păstra criptomoneda pe termen lung. Prin comparație, Bitcoin continuă să crească în valoare din cauza plafonului pe viață al sistemului privind numărul de monede care pot fi create.

În 2020, prețul mediu al monedei a fost de 0,003 dolari pe monedă. Prețurile au crescut în 2021 însă câștigurile din Dogecoin care au fost observate ar putea să nu fie sustenabile pe termen lung. Doar viitorul ne poate spune dacă Dogecoin va deveni sau nu o monedă mai valoroasă.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!