Cascada „Flacăra eternă” este cu atât mai spectaculoasă cu cât focul luminează căderea de apă dând senzaţia unui abajur.
În întreaga lume mai există fenomene similare, unul dintre ele chiar la noi în țară – Focul Viu din comuna Lopătari, județul Buzău. Totuşi, modul în care restul focurilor din lume se produc nu este identic cu ceea ce se întâmplă la cascada „Flacăra eternă„.
Cascada este dependentă de precipitații, curgând în general doar primăvară sau după perioade cu ploi abundente. Căderea de apă este de 9 metri, iar în spatele apei se află o grotă de 1,5 metri în care stă contiuu aprinsă o flacăra de 10-20 de centimetri.
Iniţial, oamenii de ştiinţă au crezut că „flacăra eternă” este întreţinută de un gaz produs de roci antice, foarte fierbinţi. Însă experţii de la Universitatea Indiana au descoperit că rocile aflate în Chestnut Ridge County Park nu sunt suficient de fierbinţi pentru a produce acest gaz, ceea ce înseamnă că acolo are loc un alt fenomen.
Ei au ajuns la concluzia că „flacăra eternă” există datorită faptului că focul de 30 de centimetri se află deasupra unei mari acumulări de metan. Această acumulare de metan se află la o adâncime de 400 de metri, iar aceste degajări de metan nu ies din pământ, aşa cum se întâmplă în mod obişnuit, ci pulverizează rocile.
Aşa cum era de aşteptat, în jurul focului straniu care convieţuieşte cu apa s-au ţesut enumărate legende. Potrivit uneia dintre cele mai populare legende, focul care arde de atâta timp ar reprezenta un spirit indian.
Această ipoteză a apărut pentru că teritoriul din Chestnut Ridge County Park a fost populat în trecut de mai multe triburi, însă acestea au fost alungate de invadatorii europeni. Se spune, însă, că ultimul individ din aceste triburi ar fi aprins această flacără înainte de a muri.
Citeste si A început fenomenul inversării polilor magnetici ai Pământului. Lumea va fi dată peste cap