Ce este Kabbalah, practica tot mai răspândită în România. Specialiștii ne recomandă să o încercăm, indiferent de religie: „E la nivel de masterat”

Probabil că am auzit, cel puțin o dată în viață, de Kabbalah. Puțini știu ce înseamnă, de fapt, această practică și cât de mult poate ajuta atât trupul, cât și mintea.
Alina Costache
17 iun. 2024, 23:07
Ce este Kabbalah, practica tot mai răspândită în România. Specialiștii ne recomandă să o încercăm, indiferent de religie: „E la nivel de masterat”
Ce este Kabbalah, practica tot mai răspândită în România. Specialiștii ne recomandă să o încercăm, indiferent de religie: „E la nivel de masterat”

Subiectul Kabbalah a fost discutat de Mirela Vescan și Thea Haimovitz în podcastul Mi-Th Influencer, emisiune online ce abordează diverse discuții considerate tabu.

Citește și: Alimentul care reduce drastic riscul de apariție a cancerului: ”Dacă astăzi s-ar pune în practică, vă garantez că la cel puțin 50% cancerele ar fi mai mici sau deloc”

Ce este Kabbalah, practica tot mai răspândită în România

În timp ce mulți cred că Kabbalah are legătură cu religia, adevărul este că oricine, indiferent de orientarea religioasă, poate practica acest lucru.

„N-are nimic cu religia. Este spiritualitatea și înțelepciunea care însoțesc creația, geneza, indiferent cărei religii apariții. Chiar dacă ești de religie monoteistă, dacă ești evreu, dacă ești creștin sau musulman – sunt 3 religii monoteiste care se trag din Patriarhul Avraan, care a fost evreu. Dar, ce este important e că există o vibrație în spatele poveștii nașterii noastre, iar această vibrație e un mare secret; acolo ținem toate secretele sufletului uman (în Kabbalah). Dacă deții secretul sufletului uman poți rămâne în viață. Poporul evreu e o dovadă a faptului căau rămas în viață. Vine lumea și se agață de faptul că au bani, dar secretul din spatele poporului evreu e Kabbalah și faptul că dețin literele ebraice în așa fel încât devin pereni. A trăi și a te bucura de sufletul tău, asta înseamnă Kabbalah. Tot ce vrei să spui astăzi despre suflet se trage din Kabbalah. N-are nimic de-a face cu religia. Poți fi orice religie vrei și să practici Kabbalah în același timp”, a explicat Theo Haimovitz.

O altă întrebare interesantă este dacă această practică – Kabbalah – se studiază în România, având în vedere cât de puțin se vorbește despre ea.

„De 25 de ani. E în cadrul Facultății de Litere de la Universitatea București. E la nivel de masterat. Toți marii oameni de știință ai planetei au fost kabaliști. Să-l luăm pe Newton, care a descoperit că există o forță, o atracție care nici astăzi nu poate fi explicată. Poate că nu avea cum să studieze fenomenul, s-a apucat să învețe limba aramaică și ebraică. Ulterior, s-a susținut cu aceste cunoștințe secrete pentru că toate aceste lucruri ce țin de Kabbalah trebuie decodificate. Einstein, cu teoria Big Bang-ului, toate acestea sunt scrise în Kabbalah de mii de ani. Oamenii care sunt destupați, care au înțeles despre ce e vorba au început să o pună în practică cu mult timp înainte. E bine când ești susținut de știință, dar e bine și când ți se spune „Da, Kabbalah susține și ea acest lucru”. La Univeritate înveți despre oamenii de știință care, cua jutorul Kabbalah, au descoperit lucruri ce țin de știință. Vorbim despre Galileo Galilei, Da Vinci, Michelangelo”, a mai spus The Haimovitz.

Citește și: Metoda găsită de producători ca să facă față inflației. Cumpărătorii sunt revoltați, iar legea nu descurajează această practică

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Ikea retrage un anumit produs din motive de siguranță. Există riscul de incendiu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Ministrul Energiei convocă ședință cu producătorii de energie pentru a discuta despre investiții și stocare
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'