„Mai multe studii au arătat că aproximativ 75% din femeile care încercau să slăbească mâncau pe fond nervos. De altfel, femeile sunt mai afectate de acest fenomen decât bărbaţii, ele având mai frecvent tendinţa să mănânce ca o formă de consolare„, a explicat nurtiţionista Marie Vrânceanu.
Foamea nervoasă este larg răspândită în rândul persoanelor obeze şi supraponderale şi se poate manifesta pentru perioade scurte până la a ocupa un spaţiu important în viaţa acestora, potrivit ziarulring.ro.
Citeşte şi Cum să te abţii de la a mânca haotic şi excesiv de mult
„Încă din faza de nou-născut, dacă mama îi alină orice suferinţă oferindu-i hrană, copilul va învăţa că, indiferent de nevoile sale, se poate trata mâncând ceva chiar dacă asta nu satisface nevoia în sine. La vârsta adultă, el poate dezvolta foame nervoasă. De asemenea, nu sunt rare persoanele care susţin că au început să folosească hrana pentru gestionarea emoţiilor„, explică Marie Vrânceanu.
Ce înseamnă mâncarea pentru aceste persoane: refugiu sigur, anxiolitic, antidepresiv, prietenul care nu judecă, un iubit care nu cere nimic, unica plăcere, recompensă, compensaţie, pedeapsă, satisfacţie.
Citeşte şi Greşeli pe care le fac persoanele stresate şi care duc la kilograme în plus