Ce este postul intermitent. Spre deosebire de alte diete, fastingul intermitent nu este despre ceea ce ai voie să mănânci și ce nu, ci mai degrabă despre când ai voie să mănânci astfel încât să îți maximizezi digestia.
Postul intermitent vine la pachet cu o serie întreagă de beneficii pentru organismul uman, mulți oameni transformând această dietă într-un adevărat stil de viață. În plus, el este urmat și de mulți oameni care nu își doresc neapărat să slăbească.
Daca vrei să faci fasting, trebuie mai întâi să îți analizezi programul actual și apoi să îți fixezi o perioadă a zilei în care ești dispus să nu mănânci nimic.
Metoda 16/8 presupune să nu mănânci micul dejun imediat după ce te-ai trezit, ceea ce înseamnă că toate mesele zilnice ți le vei programa într-un interval de numai 8 ore.
Practic, ai voie să mănânci într-o perioadă de 8 ore pe zi de câte ori simți nevoia să faci asta, iar în celelalte 16 ore rămase, nu mănânci nimic. Aceasta este o metodă destul de simplă de fasting,
Metoda OMAD presupune “One Meal A Day”, adică o singură masa pe zi. Practic, nu mănânci nimic pe parcursul zilei, urmând ca la o singură masă să mănânci tot ceea ce ai nevoie pentru a te menține în regulă în următoarele 24 de ore. Este o variantă destul de drastică a fastingului, mulți oameni nereușind să se abțină chiar de la orice gustare pe parcursul a aproape 24 de ore.
Metoda 5:2 presupune consumarea a mai putin de 500 – 600 de calorii pe parcursul a două zile neconsecutive dintr-o săptămână. În celelalte cinci zile se mănâncă normal, fără exagerări de niciun fel. Dacă știi că nu depasesti acel numar de calorii în cele două zile în care trebuie să mănânci mai puțin, varianta 5:2 se va dovedi destul de simplă pentru tine.