Din grabă sau de poftă, o șaorma este întotdeauna binevenită, motiv pentru care numărul localurilor care vând astfel de produse a crescut considerabil în ultimii ani. Prețurile mici și cantitatea mare i-au fpcut pe mulți să se întrebe dacă produsele pe care le consumă sunt ceea ce par. Un fost angajat de la un asfel de restaurant a dezvăluit ce se întâmplă, de fapt, cu carnea de kebab rămasă după închidere.
Ideal ar fi să se consume carnea de kebab până la finalul programului, dar unele șaormerii o folosesc și a doua zi. Peste noapte, carnea este acopoerită, iar dimineața se taie două straturi din ea, pentru a putea di consumată fără probleme.
„A doua zi când vii la muncă, aprinzi grătarul pentru a încălzi carnea, și orice magazin de kebab BUN va tăia și arunca aproximativ 2 straturi. Datorită cantității de condimente și alte lucruri din ea, este destul de sigură pentru a fi mâncată, iar dacă rămâne ceva, este înfășurată cu mai multe pungi și acoperită pe timpul nopții. Cel mai mult ai voie să o reîncălzești încă o zi. Nu va rezista mult mai mult”, a mărturisit fostul angajat.
Dacă s-a întâmplat să găsiți carne în shaorma care nu arată bine sau se simțea că este reîncălzită, este posibil să fi primit margini, resturile din carnea de kebab.
„Sunt sigur că oricine a mâncat vreodată un kebab în care carnea pare doar puțin încălzită, cu bucăți care arată ca și cum ar fi fost tăiate, cubulețe, felii de toate felurile, se întreabă ce au primit de fapt. Asta se întâmplă când carnea este pe terminate și se folosesc marginile, partea de sus și de jos. De obicei, se taie cu o ușoară curbă spre interior. Ca o paranteză. De aceea, unele dintre cele mai bune și mai autentice kebab-uri turcești folosesc o lamă mare, ca o sabie, pentru a o tăia”, a mai spus fostul angajat.