Variantele lui Geoană: puci la PSD sau partid nou

Mircea Geoană a fost dat afară din PSD cu o majoritate covârşitoare de voturi. Aproape dărâmat de sprijinul infim primit în şedinţa CEx, şeful Senatului a anunţat că vrea câteva zile pentru a se linişti şi apoi va vedea ce va face. Nu avut însă când. Astăzi, Geoană a pierdut şi şefia Senatului. Senatorii l-au debarcat cât ai zice peşte din funcţia de preşedinte.
Romania TV
22 nov. 2011, 20:43
Variantele lui Geoană: puci la PSD sau partid nou

Mircea Geoană s-a văzut abandonat la şedinţa CEx.

Doar cinci oameni i-au fost alături şi au votat împotriva excluderii acestuia din PSD: Marian Vanghelie, Ion Prioteasa, de la Dolj, Oana Mizil, şefa PSD Călăraşi, Adrian Popescu, liderul PSD Giurgiu, care a şi anunţat că va pleca din partid, şi Dumitru Buzatu, de la Vaslui.

Alţi trei s-au abţinut: Silvian Ciupercă (PSD Ialomiţa), Gheorghe Bunea Stancu (PSD Brăila) şi preşedinta PSD Sector 6.

Marian Vanghelie a anunţat că deocamdată nu pleacă din PSD, dar s-a vehiculat că acesta îl va urma pe Mircea Geoană într-o nouă formaţiune.

Informaţii că Geoană vrea să creeze un nou partid politic au apărut de mai multă vreme, spunându-se chiar că întreaga acţiune ar fi orchestrată de Cosmin Guşă. A fost vehiculat şi un nume pentru partidul lui Geoană, „Noua Stângă”.

În afară de Vanghelie, declarau recent surse apropiate lui Geoană, în noul partid ar urma să vină mai mulţi parlamentari, dar şi lideri ai unor filiale social-democrate.

Printre şefii de organizaţii care i-ar fi promis sprijin lui Geoană, susţineau sursele citate,  s-ar număra Ion Preoteasa, Silvian Ciupercă, Gheorghe Bunea Stancu, Constantin Boşcodeală de la PSD Buzău şi Oana Niculescu- Mizil.

Odată cu excluderea din PSD, au apărut noi informaţii despre planurile lui Geoană.

Surse din rândul susţinătorilor lui Geoană au declarat pentru Gândul că senatorul ia în calcul organizarea unui Congres extraordinar al PSD în care să fie schimbată actuala conducere. Potrivit surselor citate, Geoană va încerca să ia pulsul fiecărei organizaţii pentru a vedea dacă se poate forţa Congresul Extraordinar.

„Va fi un turneu prin toate filialele în care Mircea Geoană să stea de vorbă cu oamenii faţă în faţă. Mulţi de la baza partidului nu au înţeles de ce a fost exclus şi de ce s-a recurs la o asemenea soluţie”, au precizat sursele citate.

Dacă planul va eşua, Geoană va trece la formarea unui partid nou în luna martie 2012.

„Va fi un partid anti-Iliescu, de stânga, care va aduna pe toţi cei nemulţumiţi de actuala conducere”, susţin cei din jurul lui Geoană, citaţi de Gândul, precizând că în noul partid sunt aşteptaţi Adrian Popescu, Oana Mizil, Marian Vanghelie, dar şi primari din Dolj şi Olt.

Potrivit surselor citate, până la finele acestui an, ar urma să apară un Comitet de iniţiativă care să sprijine ideea înfiinţării noului partid, după care să se urmeze procedurile pentru înscrierea la tribunal.

Nici înainte, nici după excludere, Geoană nu s-a aventurat să facă prea multe comentarii despre un posibil nou partid.

Cei de la PSD l-au pus însă la zid şi au susţinut că senatorul nu este în stare să facă nimic singur şi, în plus, nu sunt mulţi cei care îl vor urma.

Fostul consilier prezidenţial şi om de încredere al lui Băsescu, Sebastian Lăzăroiu, a dezvăluit însă scenariul că Geoană va încerca, cel mai probabil, să-şi creeze un grup, cu care mai devreme sau mai târziu să negocieze cu celelalte partide, în preajma alegerilor.

În opinia lui Lăzăroiu, Geoană ar urma să fie ajutat în acest demers de Marian Vanghelie, care este „un organizator mai bun şi controlează nişte parlamentari”.

Acelaşi Lăzăroiu a greşit însă când a estimat că Geoană nu are cum să piardă şefia Senatului. El dădea aproape ca sigur că acest lucru nu se va întâmpla.

Astăzi Geoană s-a opus din răsputeri ca cererea PSD de revocare să nu ajungă pe agenda Senatului, dar nu a primit susţinere de la nici un grup parlamentar.

Şi Puterea şi Opoziţia au votat pentru revocarea lui din funcţie. Într-o şedinţă care nu a durat mai mult de câteva minute şi în care votul a fost majoritar împotriva lui Geoană: 112 pentru revocare, 2 împotrivă şi 5 abţineri.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Ingredientul final e cel mai important
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Recorduri de Temperaturi doborâte: Schimbările Climatice afectează Din Ce în Ce Mai Multe Zone ale Lumii
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...