Insomnia
Stresul, odihna precară, obezitatea și diabetul formează un lanț al slăbiciunilor cu efecte nefaste asupra sănătății. Atunci când te confrunți cu stresul sau anxietatea, ajungi să dormi foarte puțin, ceea ce duce la apariția unui dezechilibru în organism.
Pofta de mâncare crește, la fel și greutatea corporală, iar, odată cu acestea, riscul de a fi diagnosticat cu diabet zaharat este foarte mare.
Dezechilibrul hormonal
Un nivel scăzut de hormoni tiroidieni (hipotiroidie) poate să favorizeze apariția diabetului zaharat de tip 2.
Dacă ai simptome ca oboseala, constipația frecventă, somnolența, uscarea părului, căderea părului în exces e indicat să mergi la un control medical și să faci analize de sânge pentru a verifica dacă nu cumva suferi de hipotiroidie sau diabet.
Citeşte şi Scoruşul de munte face bine în diabet
Anumite afecțiuni
Dacă ai avut în trecut un atac de cord sau ai suferit de sindromul ovarelor polichistice ai un risc sporit de a face diabet zaharat. De asemenea, în cazul în care ai intoleranță la gluten.
În toate aceste situații schimbarea stilului de viață te ferește de viitoare probleme de sănătate legate de diabet.
Vârsta
Odată cu atingerea vârstei de 45 de ani, riscul de apariție a diabetului de tip 2 este mai mare, mai ales în rândul celor sedentarilor și al împătimiților de dulciuri. Din acest moment, este important să-ți stabilești o dietă sănătoasă și să faci mai multă mișcare.