Ce grupă de sânge au egoiştii. În funcţie de grupa sanguină, unii oameni sunt predispuşi la a fi mai stresaţi, alţii la a avea un comportament obsesiv-compulsiv, alţii la a fi egoişti şi o altă categorie de oameni e predispusă la a se adapta foarte uşor la situaţiile noi.
Să descoperim, în rândurile următoare, ce trăsături ne diferenţiază în funcţie de grupa sanguină.
Grupa 0 – oamenii stresaţi
Persoanele care au grupa sanguină 0 au mai multe şanse să atragă ţânţari şi alte insecte faţă de oamenii cu alte grupe de sânge, potrivit csid.ro. Totodată, aceştia sunt şi mai puţin rezistenţi la presiune, pentru că „hormonul de stres”, cortizolul, rămâne mai mult în corpurile lor, ceea ce poate grăbi chiar şi procesul de îmbătrânire. Din punct de vedere social, persoanele cu grupa de sânge 0 sunt comunicative şi deschise la minte.
Grupa A – oamenii cumpătaţi
Cei care au grupa de sânge A sunt stăruitori, inteligenţi, cumpătaţi. Despre aceştia se spune şi că sunt predispuşi la un comportament obsesiv-compulsiv.
Grupa B – oamenii imprevizibili
Cercetătorii japonezi au descoperit că persoanele cu grupa B sunt cei mai fascinanţi oameni, caracterizaţi de contraste şi de imprevizibilitate. Ei pot fi foarte creativi, puternici şi pasionaţi, dar se pot transforma şi în indivizi egoişti sau greu de anticipat.
Grupa AB – oameni cu dificultăţi de memorare
Persoanele care au această grupă sanguină se confruntă cu dificultăţi de memorare, au un ritm mai lent al învăţării şi reţinerii informaţiei. Dincolo de acest aspect, cei care au grupa AB dau dovadă de compasiune pentru mediul înconjurător, se adaptează uşor oricărei situaţii, fără, însă, a-şi pierde tuşa personală.
Specialiştii au descoperit că nu toţi oamenii au câte o grupă de sânge din cele patru. Există şi una extrem de rară, care a fost descoperită prima oară în Australia, în 1961, şi o au doar 43 de persoane din întreaga lume.
Este o grupă sanguină extrem de rară, ea având Rh-ul nul. După multe analize de laborator, specialiștii au descoperit că „sângele de aur” este compatibil cu orice grupă care are particularități deosebite ale Rh-ului negativ. Acest lucru nu poate fi decât îmbucurător, deoarece are un potențial uriaș de a salva vieți.
Cele 43 de persoane posesoare de „sânge de aur” se află în diverse colțuri ale lumii, în Brazilia, China, Japonia, Statele Unite, Irlanda. Dacă una dintre ele ar avea nevoie de o transfuzie de sânge urgentă, viața sa ar putea fi pusă în pericol din cauza birocrației. Transportarea de sânge dintr-o țară în alta este extrem de dificilă, însă medicii au găsit o metodă prin care să poată face rezerve. Fiecare persoană care are „sânge de aur” poate merge să doneze sânge pentru propria nevoie, dacă va fi cazul vreodată.
Celulele roșii sunt cele care creează aceste diferențe de sânge. Ele transportă oxigenul şi dioxidul de carbon în organism. Aceste celule conţin niște proteine numite antigene, iar prezența sau absența anumitor antigene determină tipul de sânge.